Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Shopping Fest’e Muhteşem Gala…

-ANKARA’YI ALIŞVERİŞİN DE MARKA ŞEHRİ YAPACAK OLAN SHOPPING FEST İÇİN CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK VE BİNİ AŞKIN KONUĞUN KATILIDIĞI MUHTEŞEM BİR GALA DÜZENLENDİ -FESTİVALİN TANITIM YÜZÜ DOUTZEN KRUES, BAKANLAR, MİLLETVEKİLLERİ VE BİRBİRİNDEN ÜNLÜ SANATÇILARIN KATILDIĞI GALA PROGRAMIYLA, 8 HAZİRAN - 1 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK OLAN SHOPPING FEST’İN TANITIMI YAPILDI -BAŞKAN GÖKÇEK: “FESTİVAL BOYUNCA, HER KONUDA ANKARA’DA YÜZDE 40-50 ARASI İNDİRİM OLACAK” -CUMHURBAŞKANI GÜL: “ANKARA TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİ. BUNDAN DAHA BÜYÜK BİR MARKA OLAMAZ” “BU ALIŞVERİŞ FESTİVALİNİN EN GÜZEL ŞEKİLDE YAPILACAĞINA İNANIYORUM”

18 Mayıs 2012 Cuma 14:19
Shopping Fest’e Muhteşem Gala…

Ankara’yı alışveriş cennetine dönüştürecek ve alışverişin de marka şehri haline getirecek olan Shopping Fest’in tanıtım için muhteşem bir gala programı düzenlendi.

gala_400_3_18052012.jpg

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bakanlar, milletvekilleri, ünlü sanatçılar, festival yüzü olan dünyaca ünlü manken Doutzen Krues ve bini aşkın konuk Shopping Fest’in tanıtım Galası için Sheraton Otel’de bir araya geldi.
 Erkan Tan’ın sunduğu ve Shopping Fest’e ilişkin istatistiki bilgiler verdiği gala programına Cumhurbaşkanı Gül ve Başkan Gökçek’in yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, milletvekilleri, Başkan Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, ATO Başkanı Salih Bezci, ünlü manken Doutzen Krues ile Safiye Soyman, Faik Öztürk, Alişan, Yusuf Güney, İsmail Türüt ve Sinan Özen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

gala_400_2_18052012.jpg

-BÜYÜK FESTİVALE BÜYÜK TANITIM

Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası işbirliğinde, Kültür Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Ankara Valiliği’nin katkılarıyla düzenlenecek Ankara Shopping Fest için geri sayım muhteşem bir gala programı ile başladı. Kentin dört bir tarafında 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek festival için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, diğer taraftan da muhteşem bir gala programıyla start verildi. Enbe Orkestrası’nın birbirinden güzel şarkılarını seslendirdiği Gala Programı’nda konuşan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara’yı bir cazibe merkezi haline getirmek için ilk adımı attıklarını kaydederken, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de konuşmasında Alışveriş Festivali’nin tüm Ankaralılara kutlu olmasını temenni etti.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “ANKARA SANAYİDE İKİ, TİCARETTE BİR NUMARA OLDU”

Alkışlar arasında sahneye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Ankara’nın sanayide iki numara, ticarette bir numara olması için yola çıktıklarını belirterek, “Şu anda her iki hedefe de ulaşmış olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.
 Başkent Ankara’nın hergeçen gün büyüdüğünü, 5 milyon nüfus için yeni projelere hem yerel yönetimler hem de sivil toplum örgütleri olarak imza atmak zorunda olduklarını kaydeden Başkan Gökçek, “İşte Ankara Shopping Fest, bu adımlarımızdan birisini teşkil ediyor. Maalesef Ankaramıza gelen yıllık turist sayısı 800 bin. Bu rakam son derece komik” diye konuştu.
Kentin yaşam kalitesinin her gün daha yükseldiğini, bunu da özellikle yurtdışından alınan ödüllerin ispat ettiğini anlatan Başkan Gökçek, Avrupa Parlamentosu’ndan alınan ödülleri tek tek sıralayarak, “Marka şehir Ankaramızın bu yaşam kalitesini artık nakite çevirme zamanı gelmiştir” dedi.

-“HER KONUDA YÜZDE 40-50 İNDİRİM OLACAK”

Shopping Fest ile birlikte Ankara’nın, ticaret hayatında kabuğunu kıracağını ve büyük bir gelişmeye ciddi bir adım atmış olacağını anlatan Başkan Melih Gökçek, “Shopping Fest İle ticarette Ankara’da ciddi bir başlangıç yapıyoruz. Türkiye’den ve yurtdışından gelecek konuklarımıza şunu açıkça ifade edelim, her konuda Ankara’da yüzde 40-50 arası indirim olacak. Bu arada özellikle evlenmeye niyeti olanlar, bilhassa Siteler bölgesinden alışveriş yapmak suretiyle yüzde 40-50 daha ucuza evlenebilecekler. Acele etmesinler festivali beklesinler” diye konuştu.
Yurtiçi ve yurtdışında müthiş bir reklam kampanyası yaparak işe başladıklarını ve alışverişte Ankara’nın Türkiye’nin bir numarası olacağından hiçbir kuşkuları olmadığını ifade eden Başkan Gökçek, Shopping Fest’e ilişkin istatistiki bilgiler de vererek, şunları söyledi:
 “45 ayrı noktada 990 ses düzeni, 990 sahne, 990 sunucu hizmeti, 50 bin kişi kapasiteli 27 büyük sahne sistemi kurulacak, 5343 etkinlik yapılacak, 381 özel gösteri yapılacak, 27 konser verilecek, 6 güzergahta dev kortejler gerçekleşecek, 357 personel aracı ve tam her gün 5 bin personel hizmet verecek.”
 Başkan Gökçek sözlerini, “Sayın Cumhurbaşkanım, Shopping Fest’imize verdiğiniz destek için tüm Ankaralılar adına size şükranlarımızı sunuyoruz. Shopping Fest’imiz Ankara ticaret hayatına hayırlı olsun, güzel bir başlangıç olsun diyorum” diyerek tamamladı. 

gala_207_18052012.jpg

-CUMHURBAŞKANI GÜL: “ANKARA TÜRKİYE’NİN BAŞKENT’İ.BUNDAN DAHA BÜYÜK BİR MARKA OLAMAZ

 Binlerce katılımcının hınca hınç doldurduğu salonda sözlerine Ankara’da yeni bir rüzgar estirmek için tüm kuruluşların hazır olduğunu kaydederek başlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, “Ankara Türkiye’nin Başkent’i. Bundan daha büyük bir marka olamaz. Bu marka yeter aslında. Bu markayı harekete geçirmek gerekiyor. Bütün Türkiye buradan idare ediliyor. Bütün önemli stratejik kararlar buradan alınıyor. Dolayısıyla Türkiye güçlü ise Ankara’da alınan kararlar sayesinde güçlü” dedi. -“FESTİVAL BOYUNCA ÇOK BÜYÜK FAALİYETLER, AKTİVİTELER OLACAK”
Ankara’da 16 adet üniversite, 200 bini aşkın üniversite öğrencisi, savunma sanayi kuruluşları, özel sektörün önemli kuruluşlarının bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Şimdi böyle bir Ankara’da, ticareti daha da canlı hale getirmek ve Ankara’yı yabancıların da uğrak yeri haline getirmek gerekiyor. Hep beraber el birliği içerisinde organize ettiğimiz bu alışveriş festivalinin en güzel şekilde yapılacağına inanıyorum” diye konuştu.
Festival boyunca çok büyük faaliyetler, aktiviteler olacağını, bunların bir taraftan alışverişi canlandıracağını, diğer taraftan da Ankara’nın kültür hayatına çok büyük katkıları olacağına inandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İnşallah bu adım, birçok adımların arkasını getirdiği, birçok yıllar bu festivalin giderek güçlendiği, iyileştiği, sadece Türkiye değil dünya çapında bilinen bir festival haline gelmesine sebep olur” dedi.
Konuşmaların ardından ATO Başkanı Salih Bezci, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Ankara Alışveriş Festivali’nin rozetini takdim ederken, Ankara Shopping Fest’in tanıtım yüzü olan Doutzen Krues de Ankara’daki sıcak karşılamadan dolayı çok mutlu olduğunu ve teşekkür ettiğini belirterek, “Burada olmaktan gurur duyuyorum. Çok büyük bir festival olacağına inanıyorum. İlk defa Ankara’ya geliyorum ama bu sonuncu olmayacak” diye konuştu.
 Gala Program da Enbe Orkestrası birbirinden güzel şarkılar eşliğinde müzik ziyafeti devam ederken, ayrıca içinde trapez gösterisinin de yer aldığı Türkiye’nin ünlü mankenlerinin sunduğu 7 bölge 7 renk adlı defile ile son buldu.