SİMİT CAMEKANLARINA DENETİM

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Halk Ekmek tarafından 220 engelli vatandaşa kura ile dağıtılan simit camekanlarını denetledi.

05 Haziran 2014 Perşembe 11:35
SİMİT CAMEKANLARINA DENETİM

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ENGELLİ VATANDAŞLARA KURA ÇEKİMİ İLE DAĞITTIĞI SİMİT CAMEKANLARI SIKI BİR ŞEKİLDE DENETLENİYOR

-BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİNİN HALK EKMEK İLE YAPTIĞI SON DENETİMDE SAĞLIKSIZ BİR ŞEKİLDE SATIŞA SUNULAN 41 TABLA SİMİTE EL KONULDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Halk Ekmek tarafından 220 engelli vatandaşa kura ile dağıtılan simit simit_denetim_fotograf_5.JPGcamekanlarını denetledi.

Engellilere 365 gün sanattan spora, rehabilitasyondan kültürel etkinliklere kadar pek çok dalda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyleri ekonomik olarak da desteklemek amacıyla Halk Ekmek aracılığıyla her yıl belli sayıda simit tezgahının Noter huzurunda kura yoluyla dağıtımını gerçekleştiriyor.

Yerel yönetimlerce sosyal projeler arasında örnek gösterilen simit camekanı dağıtımının istismar edilmemesi için sık sık denetimler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, sağlıksız koşullarda satış yapan, hakkını bir başkasına devreden ya da simit dışında başka ürünler satan hak sahiplerine müdahale ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin Halk Ekmek ile yaptığı son denetimde de simit camekanları A’dan Z’ye kontrol edildi.

Denetimler sonucu sağlıksız bir şekilde satışa sunulan 41 tabla simide el koyulurken, 23 camekan ruhsatına cezai işlem uygulandı.

Bazı camekanlarda tespit edilen içecekler ve benzeri ürünler ile ruhsatı olmadığı halde çalıştırılan 4 adet simit camekanına el konuldu.

İyi niyetli bir şekilde başlatılan bir projenin istismar edilmemesi için denetimleri sık sık tekrarlayacaklarını dile getiren Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, “Bu camekanlar kura çekimi ile dağıtılıyor ve kimsenin bir başkasının hakkını gasp etmeye hakkı yok. Belediye birimleri ile koordineli çalışmalarımız Başkentimize yakışır bir şekilde görev alanımızın her aşamasında devam edecektir” diye konuştu.