Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Sirk, Coşku Dolu Minik Çığlıklarla Şenleniyor…

-BÜYÜK ANKARA SİRKİ, ÖĞRENCİLERLE DOLUP TAŞIYOR -HAFTA İÇİ ÖĞRENCİLERİ KONUK EDEN, MİNİK YÜREKLERİN HIZLA ÇARPTIĞI ADRENALİN DOLU GÖSTERİLERİN YANI SIRA KAPLAN, LEOPAR, AYI VE ATLARIN İNANILMAZ HAREKETLERİYLE COŞKUNUN DORUĞA ULAŞTIĞI BÜYÜK ANKARA SİRKİ, TÜM OKULLARIN EĞLENCE ADRESİ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

25 Kasım 2011 Cuma 09:28
Sirk, Coşku Dolu Minik Çığlıklarla Şenleniyor…

 Başkentli öğrencileri hafta içi Pazartesi hariç her gün ağırlayan ve birbirinden özel gösterileriyle minik yürekleri heyecanlandıran Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel Büyük Ankara Sirki, vahşi yaşamın yırtıcı hayvanlarının sevimli gösterileriyle de coşkuyu ikiye katlıyor.


 Öğretmenleri ve sorumlu velileri eşliğinde akın akın Büyük Ankara Sirki’nin gösterilerini sunduğu ASKİ Spor Salonu’na gelen öğrenciler, yerlerini aldıktan sonra salonda yankılanan müziğe ellerindeki ışıldaklar ve danslarıyla eşlik ediyorlar. 
 Haftanın 6 günü Başkent’te eğlence ve adrenalin durağı olmayı sürdüren Büyük Ankara Sirk’in başlamasıyla çığlık seslerinin doruğa ulaştığı dev salonda ilk olarak birbirinden sevimli ayıların ilginç gösterileri hafta içi konukları olan miniklere eğlence dolu dakikalar yaşatıyor.  Kaykaya ve bisiklete binen, çeşitli hareketlerle seyircileri coşturan ayıların ardından palyaçoların hediyeli gösterilerine eşlik eden öğrencilerin en çok alkışladığı performans ise trapezcilerin tehlikeli ve heyecan dolu hareketleri oluyor.
Gözlerini kırpmadan izledikleri ve alkışlarıyla eşlik ettikleri trapez gösterisinin ardından, transformasyon gösterisini de şaşkınlıkla izleyen öğrenciler, göz açıp kapayana kadar üstlerindeki giysilerin şekilden şekle ve renkten renge değiştiği muhteşem performansı da merakla ve çocukça yorumlarla izliyorlar.
Okullarından, derslerinden ve öğrenci olmanın disiplininden Büyük Ankara Sirki ile biraz olsun uzaklaşan minik öğrencilerin en çok eğlendiği ve heyecanlı bağrışlarla izlediği salıncak performansı da Büyük Ankara Sirki’nin imkansızı başaran gruplarından biri oluyor. İki ayrı salıncakta yapılabilecek her türlü akrobatik hareketin sergilendiği ve salondaki miniklerin coşkuyla alkışladığı gösterinin ardından ise yine hızlarıyla göz dolduran atlı gösteriyi izleyen çocuklar, at üzerindeki birbirinden özel hareketlerin sergilendiği gösteriyle coşku dolu dakikalar yaşıyor.
At üzerinde Türk Bayrağının açıldığı anda salonda kopan alkış tufanının ardından da yerden metrelerce yüksekliğe çıkarak gerçekleştirilen akrobatik gösteriyi de heyecanla izleyen miniklerin yine kalplerinin en çok çarptığı performanslardan biri de anne ve iki oğlunun ip üzerinde sergiledikleri gösteri oluyor. 14 metreye kadar çıkılan ip üzerindeki tehlikeli performansı avuçlarını sıkarak izleyen ve öğretmenlerine de gösteriler boyunca inanamadıkları her şeyi soran minik öğrencilerin en büyük çığlığı da son gösteri olan kaplan ve leoparların sahneye çıkmasıyla duyuluyor. Vahşi ormanların en yırtıcı hayvanlarından olan kaplan ve leoparların sahneye çıkmasıyla başlayan korkulu anlar, hayvanların inanılmaz gösterileriyle eğlenceye dönüşüyor. Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin Büyük Ankara Sirki’nin anılarıyla salondan ayrılıyorlar. 

2.jpg
 Gösterinin ardından kendi aralarında Sirk’in kritiğini yapan, gösterilerin ayrıntılarını konuşan, birbirlerine performanslarla ilgili görüşlerini anlatan çocukların çoğunun ilk defa geldiği Sirk, Ocak ayına kadar devam edecek.

-SİRK HEYECANI İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
 
Kiminin ilk defa geldiğini, kiminin de daha önce gelmiş olmasına rağmen her yıl yenilenen gösterilerle heyecanın sürekli artığı Büyük Ankara Sirki, hafta içleri coşku dolu minik çığlıklarla şenleniyor. 
Gösteriler sonrası bazı öğrenciler duygularını dile getirirken şunları söylediler:
Resul Nuri Yıldız (Esentepe İlköğretim Okulu-Anasınıfı öğrencisi) :
“Sirk çok güzel. Özellikle atları çok sevdim. Bir de ağabeyler yukarıdan aşağıya atlarken (trapez) içim kötüleşti.”

Satunur Özkan (Esentepe İlköğretim Okulu-Anasınıfı öğrencisi):
“İlk defa sirke geliyorum ve çok sevdim. Çok güzel hareketler yapıyorlar. Bütün gösterileri çok sevdim.”

Müjde Binici (Esentepe İlköğretim Okulu-Anasınıfı Öğretmeni):
“Çocuklar bu tür hayvanları görmedikleri ve sadece resimlerden tanıdıkları için özellikle sirkler çok güzel oluyor. Tüm çocuklar merak ediyorlardı sirki ve hayvanları. Ayrıca bu tip aktiviteler çocukların görsel duyularını da geliştiriyor. Hem biz öğretmenler hem de çocuklar açısından hem eğitici hem de eğlendirici bir organizasyon.”

Ahmet Emir Yılmaz (Köy Hizmetleri İlköğretim Okulu-4 Sınıf):
“Sirki çok sevdim. En çok da salıncaklı gösteriyi merakla izledim. Geçtiğimiz senelerde de sirke gelmiştim. Ama bu sefer çok daha değişik gösteriler var. Bu güzel gösteriler için Melih Gökçek  Amca’ya çok teşekkür ediyorum.”

Gözde Nur Yaz (Köy Hizmetleri İlköğretim Okulu-4. Sınıf):
“Gerçekten çok eğlendim. Hayvanları çok sevdiğim için de en çok at gösterisini beğendim. İlk defa sirke geliyorum ve Cumartesi günü de ailemle geleceğim. Ayrıca Melih Gökçek Amca’ya da bize böyle bir eğlence hediye ettiği için çok teşekkür ediyorum.”

Nazlı Yılmaz (Cumhuriyet İlköğretim Okulu -4. Sınıf):
“İlk defa geliyorum ve çok beğendim. Bundan sonra da her zaman geleceğim.”

Şeyma Nur Gök (Cumhuriyet İlköğretim Okulu-4 Sınıf):
“Sirki çok beğendim. Daha önce de gelmiştim ama bu sefer çok farklı gösteriler var.”