Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Sirk’te Ölen Ayıların Sahiplerine Büyükşehir’den 100 Bin Dolarlık Destek”…

-BAŞKAN GÖKÇEK İLE RUSYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİ İVANOVSKİY’DEN BÜYÜK ANKARA SİRKİ’NE DESTEK ZİYARETİ YAPTI -BAŞKANI GÖKÇEK, RUSYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ İVANOVSKİY BARINAKLARINDA ÇIKAN YANGIN SONUCU 10 AYININ TELEF OLDUĞU BÜYÜK ANKARA SİRKİ’NİN GÖSTERİLERİNİ İZLEDİ -BAŞKAN GÖKÇEK: “ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI OLAN VE SİRKİ DAVET EDEN BELYA ŞİRKETİMİZ BU AİLEYE 100 BİN DOLAR YARDIMDA BULUNACAK. BU SAYEDE BİRAZ OLSUN ACILARINI HAFİFLETMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

05 Ocak 2012 Perşembe 09:58
“Sirk’te Ölen Ayıların Sahiplerine Büyükşehir’den 100 Bin Dolarlık Destek”…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, geçtiğimiz günlerde “Büyük Ankara Sirki” barınağında elektrik kontağı sonucu

destek_207_05012012.jpg

yanan strafor dumanından zehirlenerek telef olan ayıların ailelerine 100 bin dolarlık ekonomik destek vereceklerini açıkladı.
Başkan Gökçek, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy ile birlikte sevimli ayıların eğlence dolu hareketlerinden yoksun bir şekilde Başkentlileri eğlendirmeyi sürdüren Büyük Ankara Sirki’nin gösterilerini, yüzlerce miniğin coşku çığlıkları arasında izledi.
Geçtiğimiz günlerde dumandan zehirlenerek ölen 10 ayının sahipleri ve aynı zamanda eğiticileri olan Yarovoy ailesini makamında kabul eden ve üzüntülerini bildiren Başkan Gökçek, Büyükelçi’nin telefonla yaptığı Sirk’e destek ziyaretine de olumlu yanıt vermişti. Bu kapsamda Büyük Ankara Sirki’ni izlemeye gelen Başkan Gökçek, mola sırasında Büyükelçi İvanovskiy ile birlikte sahneye çıkarak, sirk sanatçılarını tek tek tebrik etti. Ardından sanatçılara ve özellikle de Yarovoy ailesine seslenen Başkan Melih Gökçek, yıllardan beri Rusya’dan gelen pek çok sanatkarın Ankaralılara çok güzel günler yaşattığını söyledi.
 Bugüne kadar Büyük Ankara Sirki’nde böyle bir olay yaşanmadığını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Yaklaşık bir hafta kadar önce hepimizi çok üzen bir olay oldu. Bir elektrik kontağı dolayısıyla strafordan çıkan duman, bu sirkte gösteri yapan 10 ayıdan  9’unun zehirlenerek ölmesine neden oldu. Daha sonra ayılardan biri daha ölerek ayıların tümü bu yangın sonucu kaybedilmiş oldu. Bunun için başta Belediye Başkanı olarak ben ve bütün çalışanlarımın çok üzüldüğünü buradaki sanatkarlara ifade etmek isterim” diye konuştu.
Ölen ayıları geri getirmenin mümkün olmadığını ancak gösteri

destek_207_2_05012012.jpg

sayesinde hayatını kazanan sanatkarlar olduğunun da unutulmaması gerektiğini ifade eden Başkan Melih Gökçek, “Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, en azından bu sanatkarlara maddi açıdan destek olarak acılarını biraz olsun azaltmak istedik. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, sirki davet eden BELYA şirketimiz bu aileye 100 bin dolar yardımda bulunacak. Bu yardım inşallah acılarını biraz olsun hafifletir. Ben tekrar aileye geçmiş olsun diyorum” dedi.
Tüm Sirk sanatçılarına da teşekkür eden Başkan Gökçek, “Bu sirkimiz ben belediye başkanı olduğum sürece devam edecek. Gelecek senelerde de görüşeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

-BÜYÜKELÇİ IVANOVSKİY: SAYIN BAŞKAN 
ACIYI HAFİFLETMEK İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR DESTEK VERDİ”

Sirk sanatçılarının verilen destek için Başkan Gökçek’i uzun süre alkışlamasının ardından konuşan  Büyükelçi İvanovskiy de sirkin uzun yıllardır Ankara’da gösteri yaptığını belirterek, “Bu sirk özellikle kültür birlikteliğini pekiştirdi. Ayrıca Sayın Başkan da bu acıyı hafifletmek için çok büyük bir destek verdi. Bunun için de kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu verilen parayı yine ailemiz yeni ayıların eğitimi için kullanacaklar ve yine burada gösterilerini yapacaklar” dedi.
Ayıların eğitmeni ve aynı zamanda sahibi olan 4 kişilik aileden anne İrina ve baba İvan Yarovoy ile de kısa süre sohbet eden ve endişeleri olmamaları konusunda uyaran Başkan Gökçek, aileye Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin süreceğini söyledi.
İrina Yarovoy daha sonra gazetecilerin sorusu üzerine kendilerine gösterilen ilgi ve alaka için teşekkür ederek, “Çok teşekkür ediyorum” dedi.