Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Sitelere “Can Suyu” Projeleri…

- İçişleri Bakanı Atalay, Başkan Gökçek ve Sivil Toplum Örgütleri Biraraya Gelerek Siteleri Ayağa Kaldırmak İçin Düğmeye Bastılar - Türkiye’nin Hatta Ortadoğu’nun Bir Zamanlar Mobilya Merkezi Olan Siteler’in Eski Günlerine Kavuşması İçin İlk Etapta Arge Merkezi Kurulacak, Otopark Sorunu Çözülecek, Girişlere Tanıtıcı Totemler Yerleştirilecek, Her Ayın İlk Hafta Sonu Şenlik Düzenlenecek - Bakan Atalay: “Siteler Esnafı Kararlı, Esnafımızın Buradaki Temsilcileri, Birlik Başkanları Kararlı, Biz de Kararlıyız. Hayırlı Bir Adımı Bugün Attık. Kamuoyu da Orada Kısa Sürede Somut Gelişmeleri Görecek.” - Başkan Gökçek: “İlk Etapta Yapacaklarımız Haricinde Siteler Esnafına Büyük de Bir Müjdemiz Var. Burayı Bir Kentsel Dönüşüm Bölgesi İlan Edip, Bugüne Kadar Çözülemeyen İmar Sorununu Kökünden Çözüp, Kaçak Konumda Hiçbir Bina Bırakmayacağız. Siteler Esnafına da Böylece Bayram Yaptıracağız”

30 Temmuz 2010 Cuma 06:29
Sitelere “Can Suyu” Projeleri…

1.JPG

Bir zamanlar Türkiye’nin hatta Balkanlar ve Ortadoğu’nun mobilya merkezi olan Siteler’in, yeniden cazibe merkezi haline getirilmesi için hükümet, yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütleri güç birliği yapıyor.
Siteleri ayağa kaldırmak için Belediye Evi’nde bir araya gelerek sorun ve çözüm önerilerini değerlendiren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Başkanvekili Ali Gökşin ile Siteler esnafını bünyesinde toplayan oda ve birlikler, “Değişim-dönüşüm” için kararlılıkla düğmeye bastı.

Toplantıda Siteler’in kurtuluşu için ilk etapta “Büyük firmalarla yarışmakta zorluk çeken Siteler esnafına bir Araştırma-Geliştirme (AR-GE) merkezi kurulması, bölgenin otopark sıkıntısının bir an önce çözülmesi, girişlerin belirgin hale getirilmesi için büyük totemler hazırlanması, toptan satış için mekanlar açılması, her ayın ilk Cumartesi ve Pazar günü şenlik düzenlenmesi” gibi önemli kararlar alındı.
Toplantı sonunda açıklama yapan Bakan Atalay, “Kamuoyu kısa sürede oradaki somut değişimleri görecek” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Siteler esnafına büyük bir müjde vererek,  bölgedeki kaçak yapılaşma sorununu çözmek için kentsel dönüşüm projesi hazırlanacağını kaydetti.
- BAKAN ATALAY: “İMAJI YENİLEMEK İSTİYORUZ”
Eski günlerini arar hale gelen mobilya üretim merkezi Siteler’in, yeniden ayağa kaldırılması ve zor durumdan kurtarılmasına yönelik Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkanvekili Ali Gökşin, Siteler esnafının üye olduğu oda ve birlik temsilcileri ile bürokratların katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

2.jpg
Toplantının “Sitelerin sorunları ve değişim-dönüşüm olanakları” üzerine olduğunu kaydeden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda daha önce bazı çalışmalar yaptığını ve doğalgaz yatırımları gerçekleştirdiğini anımsatarak, şöyle konuştu:
“Siteler, Türkiye’de ve dünyada mobilya alanında çok ünlü olan bir merkezdi. Ama son yıllarda alternatiflerin de gelişmesi, Siteler’in de belki kendisini yenilemede geç kalmasıyla imajında bir durgunluk oldu. Biz şimdi o imajı yenilemek istiyoruz. Siteler’in, yeniden Türkiye’deki en önemli mobilya merkezi haline gelmesi gerekiyor. Şu anda zaten o potansiyel var. Halen orada büyük bir iş hayatı devam ediyor ama çevre düzenlemesiyle, özellikle tanıtımıyla, AR-GE merkeziyle esnafımıza destek olabilecek diğer mekanizmalarla tekrar Siteleri canlandırmak istiyoruz. Orası adeta herkesin vakit geçirmek için, çocuklarıyla dinlenmek için geleceği, aynı zamanda mobilyanın da bütün türlerini en iyi şekilde görebileceği, bulabileceği bir yer olsun istiyoruz. Tekrar mobilya sektörüne liderlik eden, rehberlik eden bir merkez olsun istiyoruz.”
 Uzmanlardan oluşan bir heyetin 10 gün gibi bir sürede bölgede inceleme yapacağı bilgisini veren Bakan Atalay, “Siteler esnafı kararlı, esnafımızın buradaki temsilcileri, birlik başkanları kararlı, biz de kararlıyız, böyle hayırlı bir adımı atmaya böylece bugün başladık. Kamuoyu da kısa sürede orada somut gelişmeleri görecek. Başkentliler, farklı bir Siteler ortamını görecek. Bunun müjdesini şimdiden biz verelim” diye konuştu. 
- KAÇAK YAPILAR KENTSEL DÖNÜŞÜMLE BİTECEK
Siteler bölgesinin Ankara ticaret hayatı açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise konuşmasına “Siteler bizim medarı iftiharımız bir yer, bununla ilgili olarak Bakanımız ve Siteler temsilcileri ile çok güzel bir toplantı yaptık, çok somut kararlar aldık” diyerek başladı. Üzerinde anlaşma sağlanan projeleri
 birkaç ay içerisinde hayata geçirmek istediklerini dile getiren Başkan Gökçek, Siteleri ayağa kaldıracak kararları şöyle sıraladı:
“Bölgede öncelikle, Ankara Ticaret Odası, Sanayi Odası, Altındağ Belediyesi ve Valiliğin de katılacağı bir ARGE çalışması başlayacak, bir merkez kuracağız. Bunu kesin kararlaştırdık. Ayrıca muhtemelen Ekim ayından itibaren, Ramazan ayından sonra başlatmayı düşünüyoruz, her ayın ilk Cumartesi ve Pazar günleri Siteler’de bir şenlik yapacağız. Bu şenlik Siteleri ayağa kaldırma noktasında çok ciddi bir adım olacak. Otopark sorununu çok kısa süre içerisinde çözeceğiz. Taksilerin bazı otopark ve tuvalet sorunları olduğunu öğrendik, onları halledeceğiz. Sitelere girişlerin belirgin hale gelmesi için dev totemler asacağız. Ayrıca Başkanvekilimiz, Siteler esnafının mallarını toptan satması için bir mekan araştırması üzerinde çalışacak. İlk etapta yapacaklarımız bunlar. Bütün bunların haricinde en önemlisi, Siteler esnafına en büyük müjdemiz, burayı bir kentsel dönüşüm bölgesi ilan edip, bugüne kadar çözülemeyen imar sorununu kökünden çözüp, kaçak konumda hiçbir bina bırakmayacağız. Siteler esnafına da böylece bayram yaptıracağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”
Siteler esnafı adına söz alan Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ise Bakan Atalay ve Başkan Gökçek’in ilgisine teşekkür ederek, “Her zaman yanlarındayız. Hep beraber birlikte çalışacağız. Siteler esnafımız da onların yanında. Allah razı olsun sizlerden. İnşallah hep beraber Siteleri ayağa kaldırırız” diye konuştu.