Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Şoförler Odası Kongresi’ndeki Olaylar…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: -“Derviş Günday’ın Beni Suçlayan Ağır İfadeleri İle İlgili Mahkemeye Başvuruyorum” -“Olayları Tasvip Etmem Mümkün Değil. Ben Olaylar Olduktan 1 Saat Sonra Genel Kurul Salonu’na Katıldım. Böyle Bir Durumda Olayla Nasıl İlgim Olur”

11 Ocak 2010 Pazartesi 07:45
Şoförler Odası Kongresi’ndeki Olaylar…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Şoförler Odası Genel Kurulu’nda çıkan olaylar sonucunda CHP Milletvekili Derviş Günday’ın kendisini ağır ifadelerle suçlamasıyla ilgili mahkemeye başvuracağını belirtti.
Başkan Gökçek, kendisinin olayların olmasından 1 saat sonra toplantı salonuna gittiğini, gelişen olaylardan o ana kadar hiçbir bilgisinin ve haberinin olmadığını vurgulayarak, “Çıkan olayları kesinlikle tasvip etmiyorum. Bunu daha öncede açıkladım. Ancak, Derviş Günday’ın hiçbir şekilde içinde bulunmadığım bir olayla ilgili beni ve çevremi ağır ifadelerle suçlamasını da anlamam mümkün değil. Bu sözleriyle ilgili kendisi hakkında  yargıya başvuracağım” dedi.
Gökçek yaptığı yazılı açıklamada Çorum Milletvekili Derviş Günday’ın Şoförler Odası Genel Kurulu’nda çıkan olayların ardından sürekli olarak kendisini suçlayan açıklamalarda bulunduğunu  belirterek daha sonra şunları kaydetti: 
“Daha önceden yaptığım açıklamada olduğu gibi, sayın milletvekilinin bu olayla ilgili beni suçlamasını üzüntüyle karşıladım. Çıkan olayları ben de kesinlikle tasvip etmiyorum. Bunu daha öncede belirttim. Ben salona girdiğimde olaylar 1 saat önce meydana gelmişti. Hiçbir bilgim ve haberim olmayan bir olayla ilgili Derviş Günday’ın hakarete varan bir şekilde açıkça beni suçlamasını yine kınıyorum. Sarfettiği bu ağır ifadelerle ilgili mahkemeye başvuruyorum.”