Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROTOKOL

Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında yapılan protokolle, Ankara sokaklarında yaşamlarını sürdüren hayvanlar için ortak çalışma yapılacak.

28 Temmuz 2017 Cuma 13:16
SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROTOKOL

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ORMAN VE SU İŞLERİ  BAKANLIĞI, SOKAK HAYVANLARI İÇİN ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTECEK

-SAĞLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANI ŞAFAK UĞUR:

-“SOKAK KÖPEKLERİNİN KONTROLSÜZCE ÜREMELERİ, ASIRLARDIR SÜREGELEN BİR SORUN, MODERN HAYVAN HAKLARI KANUNU’NA SAHİBİZ, ÇÖZÜMDE EN UYGUN UYGULAMA İSE KISIRLAŞTIR-AŞILAT- YAŞAT PROGRAMIDIR”

         sokak.jpgBüyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında yapılan protokolle, Ankara sokaklarında yaşamlarını sürdüren hayvanlar için ortak çalışma yapılacak.

            Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, kısa süre önce Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yakın işbirliği yapma kararı doğrultusunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı arasında protokol imzalandı.

            İmzalanan protokolle, Ankara sınırlarında yaşayan sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılarının yaptırılması, işaretlenerek kayıt altına alınması gibi işlemler, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek işbirliğiyle devam ettirilecek.   

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın uzun yıllar yürüttüğü çalışmalarla sahip çıktığı sokak hayvanlarının, yapılan protokol sonucu hem daha etkin korunması hem de sağlıklı şekilde yaşam alanlarında hayatlarını sürdürmesi amaçlanıyor.  

Ankara’da sokak hayvanlarının sahiplenilmesi yönünde gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarda öncülük eden Sağlık İşleri Daire Başkanı Şafak Uğur, Türkiye’nin, hayvanların hakkını koruyan çok kapsamlı bir Hayvan Hakları Kanunu’na sahip olduğunu, yapılacak işbirliğiyle, soruna daha etkin çözüm fırsatı bulunacağını kaydetti.  Uğur, sokak hayvanlarının tümünün barınaklarda beslenmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

 “Sokak köpeklerinin kontrolsüzce üremeleri sonucunda sayılarının giderek artması, özellikle büyük metropoller başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinde süregelen bir sorun. Yıllardır yerel yönetimler bu sorunla başa çıkmak için zehirleme, öldürme, barınaklara kapatma gibi yöntemler uyguladılar. Bu yöntemlerin hiçbirinin başarılı olmadığı, sokak hayvanı sayısının azalmamasıyla görüldü.

Sokak hayvanları için en uygun yöntem, bizim yıllar önce başlattığımız, kısırlaştır-aşılat- yaşat programıdır. Köpekler, kısırlaştırılıp aşılatıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde tekrar yaşam alanlarına bırakılmalıdır.”

SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROTOKOL
SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROTOKOL
SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROTOKOL
SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROTOKOL
SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROTOKOL