Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

SOKAKTA ÇALIŞANLAR ÇOCUKLARIN RESİM SERGİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi üyelerinin yetenekli ressamları, eserlerini Metro Sanat Galerisi’nde sergiliyor.

27 Nisan 2013 Cumartesi 00:00
SOKAKTA ÇALIŞANLAR ÇOCUKLARIN RESİM SERGİSİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR MERKEZİ ÜYELERİ, BİRBİRİNDEN GÜZEL RESİMLERİNİ METRO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİLİYOR

resim01.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi üyelerinin yetenekli ressamları, eserlerini Metro Sanat Galerisi’nde sergiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan ve sokakta çalışan çocukların sosyal hayata kazandırılmasını amaçlayarak hizmet veren Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi, 19 yıldır başarılı bir çalışma yürütüyor. Ankara sokaklarında çalışan çocuk sayısını 5 binli rakamlardan 900’e kadar düşüren Merkez, bünyesindeki çeşit çeşit faaliyet ile büyük takdir topluyor.

Her türlü ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan merkez üyeleri, hem güvenli bir ortamda eğitim alıyor, hem de bir yuva sıcaklığındaki merkezlerinde emin ellerde hayata hazırlanıyor. Gecekondu bölgelerinden servislerle merkeze getirilen çocuklar; resim, tiyatro satranç, el sanatları, diksiyon, güreş, halk oyunları gibi pek çok alanda ücretsiz hizmet alıyor, zamanını kaliteli geçiriyor.                          

Aldıkları eğitimle günden güne başarıya koşan yetenekli üyeler de Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nü burslu kazanan ve başarıyla mezun olan ağabeyleri Mücahit Türkcan’ın izinden yürüyorlar. Resim konusunda yeteneklerini tuvale oldukça başarılı desenlerle yansıtan Merkez üyeleri, eserlerini Metro Sanat Galerisi’nde sergiliyor.

Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde 80 tablodan oluşan serginin açılışı büyük ilgi gördü. Çok sayıda davetlinin katıldığı sergi açılışında yetenekli çocuklar büyük alkış aldı. Altındağ Çocuk Kulübü Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle açılışı yapılan sergide günün anısına katılımcılara fidan dağıtıldı.

SOKAKTA ÇALIŞANLAR ÇOCUKLARIN RESİM SERGİSİ
SOKAKTA ÇALIŞANLAR ÇOCUKLARIN RESİM SERGİSİ
SOKAKTA ÇALIŞANLAR ÇOCUKLARIN RESİM SERGİSİ