Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Sos’tan Şehit Ailelerine Yemek…

-Onursal Başkanlığını Nevin Gökçek’in Yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim Ve Yardım Vakfı (Sos), Anneler Günü Nedeniyle Bir Grup Şehit Anne Ve Eşine Yemek Verdi

07 Mayıs 2010 Cuma 03:43
Sos’tan Şehit Ailelerine Yemek…


Onursal Başkanlığını Nevin Gökçek’in yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), Anneler Günü nedeniyle bir grup şehit anne ve eşine yemek verdi. 
Altınpark Belediye Evi’nde düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Nevin Gökçek,“ Anneler Günü 9 Mayıs ama o gün çok etkinlik olacağı için bugünü tercih ettik” dedi. “Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Çok ağır bir imtihan” sözleriyle konuşmasına devam eden Nevin Gökçek, şunları söyledi:

1.JPG
“Bugün şehit anne ve eşleriyle birlikte olmayı tercih ettik. Biraz önce de söylediğim gibi en ağır imtihan evlat imtihanı. Allah bizi evlatlarımızla imtihan etmesin. Tek karşılık beklemeden büyütülen ve menfaatsiz büyütülen şey evlattır. Burada sizlerle birlikte olup güzel bir gün geçirmek istedik.” 
“Bu bayrağa canımız feda olsun” diyen Nevin Gökçek, “Evlatlarımız da zaten canlarını vatan uğruna feda ettiler. Ana kalbinden silinmeleri mümkün değil” dedi.
Yemeğe katılan annelerin Anneler Günü’nü de kutlayan Nevin Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

2.jpg
“Tüm annelerin ellerinden öpüyorum. Onlar bizim başımızın tacı. Ben buradan bütün gençlere, herkese sesleniyorum. Sakın annelerine ‘öf’ demesinler. Onların her gün hatırını sorsunlar. Annelerin sadece sevgiye ihtiyaçları vardır. Başka hiçbir şeye ihtiyaçları yoktur. Çünkü anne yüreği çok yufkadır. Hiçbiri çocuğunu ne suçlar ne de onlara intizar eder. Ben öyle düşünüyorum. Anacığım dedikleri zaman bütün olumsuz hadiseler silinir gider.”
Duygusal anların yaşandığı yemekte Nevin Gökçek şehit anne ve eşleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Yemeğe katılan eş ve anneler de Nevin Gökçek’e teşekkür ederek, sevgi gösterisinde bulundular.