Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

SPORUN EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeşilin her tonunu barındıran rekreasyon alanları ve parklarıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

04 Mart 2019 Pazartesi 12:01
SPORUN EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR

SİNCAN HARİKALAR DİYARI, HEM BEDENSEL HEM DE ZİHİNSEL BECERİLERİ GELİŞTİREN ORYANTİRİNG SPORUNU SEVENLERİ BULUŞTURDU

-BAŞKENT’TE HER YAŞTAN SPORCUYA HER DALDA SPORA DESTEK VEREN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, PARK VE REKREASYON ALANLARINI AÇARAK BU SPORUN GELİŞMESİNE DE KATKI SAĞLIYOR

spor_330.jpg   Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeşilin her tonunu barındıran rekreasyon alanları ve parklarıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Başkent’in en büyük prestij parklarından biri olan Sincan Harikalar Diyarı, “Oryantiring” yarışmasıyla 14-16 yaş arası liseli gençleri buluşturdu.  

HEM BEDENSEL HEM DE ZİHİNSEL BECERİLERİ GELİŞTİRİYOR

“Oryantiring”, harita yardımıyla hedef bulmayı içeren ve zamana karşı yapılan bir spor…  Bu farklı ve eğlenceli spor, hem zihinsel hem de bedensel beceriler üzerinde oldukça olumlu bir etkiye sahip.

         Farklı yaş gruplarının katılımına uygun Oryantiring sporunun gelişmesine katkı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, park ve rekreasyon alanlarını her türlü spor dalı ve sporcuya açarak, destek olmayı sürdürüyor.

EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

         Oryantiring Ankara İl Temsilcisi Temel Bulut, bu sporun Avrupa’da, Kuzey ülkelerinde çok fazla oynandığını, 60-80 yaşındaki insanların bile doğada bu sporu yaptığını söyledi.

         Oryantiring’in kişilerin özgüvenine olumlu katkı sağlayarak, mukavemet ve hızlı karar verme yeteneği kazandırdığını da ifade eden Bulut, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Harikalar Diyarı’ndan önce Altınpark ve Kuzey Yıldızı’nın kapılarını açarak bu spora verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

           Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Fidan Kara da Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz ev sahipliği yapmasından son derece mutlu olduklarını belirterek, yarışmanın kurallarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Kırmızı şeritler öğrencilerin sınırlarını belirliyor. Yarışma alanına hiç kimse yarışma sırası gelmeden giremiyor. Herkesin haritası kendi yaş kategorisine uygun. Haritaları sprint’tir. Kısa mesafe koşarak hızın da dikkate alındığı bu sporda hedeflerin doğru olarak bulunması gerekiyor. Yarışmacıların nerede olduğunu tespit eden SI cihazını kullanma zorunluluğu var. Bu cihaz her hedefe ulaşıldığında yarışmacılar tarafından kullanılıyor. Finish’e gelindiğinde ise en kısa sürede bitiren derece alıyor.”

COĞRAFYA DERSİNE KATKI SAĞLAYAN SPOR

             Yarışmacılardan biri olan Zehra Eyitutun 15 yaşında… Daha önce voleybolla ilgilendiğini belirten Eyitutun, “Liseye başladığımda coğrafya hocamla tanıştım. Voleybol oynuyordum ben. Bu spor çok çekici geldi. Koşmak, arazide farklı yerleri görmek, harita okumak, göz hafızası, kondisyon ve strateji belirleme hatta Coğrafya dersime de katkı sağladığından bu sporu seçtim” dedi.

     Yarışmayı izlemeye gelen Deniz Ekici, bu sporla lisede tanıştığını anlatarak, “Haberdar değildim böyle bir spor olduğundan. Parkura çıkmak, haritada saklı yerleri bulmak, pusula kullanımı ilgi çekici geldi” diye konuştu. 

SPORUN EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR
SPORUN EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR
SPORUN EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR
SPORUN EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR
SPORUN EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR
SPORUN EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR
SPORUN EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR
SPORUN EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR
SPORUN EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR
SPORUN EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR