Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

SU TANKERLERİ İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

-Aski Genel Müdürü İrfan Kaya: “Kontrolsüz Su Taşımacılığının Önüne Geçmek Amacıyla Özel Firmalara Ait Su Tankerleri Aski’den Ruhsat Alarak Taşıma Yapacaklar” -“Aski Kaçak Su Şube Müdürlüğü’nden 31 Mayıs Tarihine Kadar Ruhsat Almayan Firmaların Araçları Trafikten Men Edilecek Ve Ceza Uygulanacak”

10 Mayıs 2013 Cuma 00:00
SU TANKERLERİ İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

-Aski Genel Müdürü İrfan Kaya: “Kontrolsüz Su Taşımacılığının Önüne Geçmek Amacıyla Özel Firmalara Ait Su Tankerleri Aski’den Ruhsat Alarak Taşıma Yapacaklar”

-“Aski Kaçak Su Şube Müdürlüğü’nden 31 Mayıs Tarihine Kadar Ruhsat Almayan Firmaların Araçları Trafikten Men Edilecek Ve Ceza Uygulanacak”      


SAM_1309.JPG

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, inşaat ve bahçe sulamaları için su taşıyan özel firmalara ait tankerlere ruhsat alma zorunluluğu getirildiğini belirterek, “Kontrolsüz su taşımacılığının önüne geçmek amacıyla özel firmalara ait su tankerlerine ASKİ’den ruhsat alarak taşıma yapmaları zorunlu hale getirildi” dedi.   

       Ankara sınırları içersinde tankerlerle su taşıyan firmalar hakkında yapılan şikayetlerin artması üzerine böyle bir düzenlemeye gidildiğini ifade eden Genel Müdür Kaya,  “Yeni bir  yönetmelikle; Ankara sınırları içerisinde tankerle su taşıyan tüm işletmelere ASKİ Kaçak Su Şube Müdürlüğü’nden 31 Mayıs tarihine kadar ruhsat almaları zorunlu hale getirildi. Bu tarihe kadar ruhsatlarını almayan firmalar trafikten men edileceği gibi cezai işlemde uygulanacak” diye konuştu.    

-“GÖLET VE ŞEBEKE SUYUNDAN KAÇAK DOLUM YAPIYORLAR”         

     Özel firmalara ait su tankerlerinin belirlenen noktalardaki kuyulardan dolum yapmak yerine, zaman zaman göl, gölet ve şebeke borularından kaçak olarak su aldıklarının tespit edildiğini  söyleyen ASKİ Genel Müdürü Kaya, şunları kaydetti:

         “Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine yakalanan bu kişiler hakkında cezai işlem uygulandı. Ardından da Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu kişiler haksız kazanç elde ettikleri gibi doğal su kaynakları olan göletlerdeki canlıların da yaşamlarını tehlike altına atıyorlar. Bu durumun önüne geçmek ve kişilerle mücadele etmek için artık, ASKİ Kaçak Su Şube Müdürlüğü’nden ruhsat almayan su tankerleri Emniyet’e bağlı Trafik ekiplerince trafikten çekilecek ve ceza uygulanmaya başlayacak.  Tüm şahıs ve firma sahiplerinin 31 Mayıs’a kadar su tankerlerine ASKİ’den ruhsat almaları gerekmektedir.”