Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Sularımız ve Barajlarımız” Sergisi...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ “SULARIMIZ VE BARAJLARIMIZ” KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI -METRO SANAT GALERİSİ’NDE DÜZENLENEN SERGİNİN AÇILIŞINI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ ALİ GÖKŞİN YAPTI -GÖKŞİN: “BAŞKENTLİLER BU SERGİYLE SUYUMUZUN HANGİ ŞARTLAR ALTINDA EVLERİMİZE KADAR GELDİĞİNİ GÖRME İMKANI BULACAK”

03 Ekim 2011 Pazartesi 09:28
“Sularımız ve Barajlarımız” Sergisi...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen  “Sularımız ve Barajlarımız” konulu fotoğraf sergisi açıldı. 
Metro Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışını Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin yaptı. Açılışa,  ASKİ Genel Müdürü ve Genel Sekreter Vekili Kamil Kılıç, Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, belediye bürokratları ve çok sayıda başkentli katıldı.          

1.JPG

Açılışta konuşan Başkan Vekili Gökşin sergide, Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’in içme suyunun kente ulaştırılması konusunda bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaların yansıtılacağını belirterek, “Su medeniyettir. Başkentliler bu sergiyle suyumuzun nereden, ne şekilde ve hangi zorlu şartlar altında evlerimize kadar geldiğini görme imkanı bulacaklar” dedi.   
Yapılan çalışmalar neticesinde Başkent’te hiç yağmur yağmazsa bile 2 yıl yetecek kadar su bulunduğunu ifade eden Gökşin, Başkent’teki musluklardan akan suyun dünya standartlarında en güvenilir ve en sağlıklı içilebilir su olduğunu söyledi.   
“Sularımız, Barajlarımız” adlı fotoğraf sergisinde Başkentliler, içme suyunun başlangıç noktası olan barajlardan, İvedik Arıtma Tesislerine,  Laboratuvardan, evlerimize kadar geçen süreci 105 farklı fotoğrafla tanıklık etme olanağı bulacak. Ayrıca sergide  ASKİ tarafından geçmişten günümüze kadar geçen sürede kullanılan su sayaçlar yer alıyor.
Kızılay Metro İstasyonu’nda bulunan Metro Sanat Galerisi’ndeki  “Sularımız ve Barajlarımız” konulu sergi,10 Ekim’e kadar gezilebilecek.