Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Tabela Vergisi’nde 31 Ekim Son Gün…

-TABELA VERGİSİNİN İKİNCİ TAKSİDİNİN 31 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR ÖDENMESİ GEREKİYOR -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MÜKELLEFLERİ CEZALI DURUMA DÜŞMEMELERİ KONUSUNDA UYARDI

20 Ekim 2011 Perşembe 03:57
Tabela Vergisi’nde 31 Ekim Son Gün…

Cadde, bulvar ve meydanlar ile bu alanlara cephesi bulunan binalar üzerindeki her türlü ilan ve reklamların vergileri ile asma tahsis ve bakım ücretlerine ait ikinci taksit ödemeleri, 31 Ekim Pazartesi günü sona eriyor.
Mükelleflerin cezalı duruma düşmemesi için ödemelerin zamanında yapılması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Gelir Şube Müdürü Hüseyin Doran, ilan ve reklam vergisinin ikinci taksit ödemelerini  31 Ekim Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Hipodrum Caddesi No: 5 de bulunan Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı veznesine yatırılabileceğini söyledi.
Hüseyin Doran, Büyükşehir Belediyesi’ne kaydı bulunmayan ve ilk defa müracaat edecek olan mükelleflerin müracaat esnasında yanlarında önceki yıllara ait ilçe belediyelerinin vermiş olduğu vergi tabelası veya fotokopisini de beraberlerinde getirmeleri gerektiğini belirtti.
Ankara genelinde tabela kontrol denetimlerinin artığını kaydeden Hüseyin Doran, anons araçları ile duyuruların devam ettiğini, denetimlerin sürdüğünü, vergisini vermeyenler hakkında cezai işlem yapılacağını bildirdi.
Vatandaşlardan sağduyulu davranmalarını isteyen Hüseyin Doran, şikayetlerin Gelir Şube Müdürlüğüne ait  507 27 82, 507 15 18, 507 15 83, 507 27 90, 507 27 94 ve 507 14 69 nolu telefonlara yapılabileceğini söyledi.
Cadde, bulvar ve meydanlar üzerinde olup ta birden fazla sokak kapısı olan çarşı, pasaj ve hanlarda bulunan işyerlerinin de ilan ve reklam vergilerini Büyükşehir Belediyesi’ne yatırmaları gerektiğini belirten Hüseyin Doran, bu tür işyerlerindeki esnafın ilçe belediyelerine kayıt yaptırmamalarını kaydetti.
-REKLAM VERGİSİ KAPSAMINDA BULUNAN UNSURLAR 1-İşyeri yüzeyine takılan tabelalar,
2- İşyeri çatısına konulan tabelalar (totem)
3- İşyeri önüne veya kaldırım üzerine konulan tabelalar (totem)
4- Kampanya veya indirim günleri kapsamında işyeri camlarına yapılan stıker veya vinil türü yapıştırmalar
5- İşyeri ön cephesi veya sağır duvarlara yapılan yazı, resim, çizim, boyama, logo türü işyerini tanıtan giydirmeler
6- İşyerlerinin dönemlik olarak çıkarmış oldukları ve ürünlerin tanıtılmış olduğu broşür ve insörtler
7- Market ve mağazaların müşteri taşıma araçları üzerinde bulunan yazı ve tanıtıcı resimler (araç üstü reklam)
8- İşyerleri yüzeyine veya yol boylarına konulan bez, branda türü tanıtım afişleri