Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Tabelaları Yenileme Çalışmaları Sürüyor...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKENT’TEKİ BULVAR, CADDE VE SOKAK TABELALARINI YENİLEME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

03 Kasım 2011 Perşembe 03:03
Tabelaları Yenileme Çalışmaları Sürüyor...

1.JPG

Tabelaları yenileme çalışmaları sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki bulvar, cadde ve sokak tabelalarını yenileme çalışmalarına devam ediyor. Adres bulmada da kolaylık sağlayan tabelalar, estetik yönden çok beğeniliyor. Her geçen gün büyüyen Başkent’te, bulvar, cadde ve sokak adlarının yanı sıra bağlı bulunduğu semt veya mahalleyi de gösteren tabelaların yenilenme işlemleri devam ediyor.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne geçilmesi ile birlikte önce adres tespit çalışmalarını yaptıklarını, ardından da bulvar, cadde ve sokak tabelalarını yenileme çalışmalarına başladıklarını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Numarataj Şube Müdürü Cabir Dedei, yeni tabelalarda yer alan sokak ve mahalle isimleri ile tanıtım numaralarının, vatandaşların adres bulmasında kolaylık sağladığını söyledi. -50 BİN TABELA YENİLENDİ

2.jpg
 Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı sınırlarında yer alan tüm ilçe, mahalle ve sokaklarda yaklaşık 50 bin tabelanın yenilendiğini ifade eden Cabir Dedei, “Yeni tabelalarımız gece görüşü olan reflektifli ve uzaktan rahatça algılanabilecek özelliktedir. Eski tabelalarımıza oranla daha büyük puntolarda yazıların yer aldığı tabelalar ayrıca uluslararası standartlarda modern bir görünüme sahip” diye konuştu.
Başkentli vatandaşların ve şehir dışından Ankara’ya gelen ziyaretçilerin en önemli yol göstericileri olan yeni tabelalarda her mahallenin isimlerinin ve tanıtım numarasının bulunduğunu da kaydeden Dedei, “Vatandaşlarımız  bulvar, cadde ve sokaklara verdiğimiz tanıtım numarasını internet adresimize girerek bulabiliyor” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’te yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleriyle oluşan yeni yerleşim yerlerindeki yolların da adres tespitlerinin yapılıp, yeni tabelalarının takıldığını belirten Numarataj Şube Müdürü Dedei, “Ankara’nın mücavir alan sınırları içinde bulunan cadde ve bulvarlardaki çalışmalar tamamlandı. Bunlara bağlı olan sokaklardaki çalışmalarımız ise devam ediyor” diye konuştu.
Yeni tabelaların Numarataj Şube Müdürlüğü’nün kendi imkanlarıyla yapıldığını da belirten Cabir Dedei, “Cadde ve bulvar üzerindeki yerler tespit edilip direkler dikildikten sonra tabelalar takılmaktadır” dedi.