23 Mart 2017 Perşembe 12:37
TAHA AKGÜL, YILIN SPORCUSU SEÇİLDİ

-MİLLİYET'İN DÜZENLEDİĞİ YILIN SPORCUSU ANKETİ'NDE RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKARAK BİRİNCİ OLAN ASKİ SPOR GÜREŞÇİSİ TAHA AKGÜL DÜZENLENEN TÖRENDE ÖDÜLÜNÜ ALDI

taha_akgul_2.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği yarışmada "Yılın sporcusu" seçildi.
Yılın sporcusu seçilen Milli Güreşçi Taha Akgül, ödül töreninde yaptığı konuşmada, ilk Avrupa şampiyonluğunun ardından 3. senesinde olimpiyat şampiyonluğunu elde ederek böyle bir ödüle layık görülmesinden gurur duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Başarılarımda büyük katkısı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Onursal Başkanımız Melih Gökçek’e sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu ödülü tüm olimpik sporculara hediye ediyorum. Ödülü bize layık gören tüm halkımıza, milletimize teşekkür ediyorum. Büyük bir çalışma azmi ve disiplin içerisinde sürdürdüğüm güreş yaşamımda en büyük arzum ülkem adına şanlı bayrağımızı göndere çektirmek ve daha büyük başarılara imza atmak olacak.”

-OLİMPİYAT VE DÜNYA ŞAMPİYONU
Güreş hayatını ASKİ Spor Kulübü’nde sürdüren 27 yaşındaki milli sporcu Taha Akgül, serbest güreş 120 kiloda 2012 yılında ilk kez Avrupa Şampiyonluğu'nu elde ederken, 2014 yılında 125 kiloda 2. Avrupa Şampiyonluğu'nu, aynı yıl Özbekistan’da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda finalde İranlı rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu.
Taha Akgül, Las Vegas'ta düzenlenen 2015 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 125 kg serbest stilde Azerbaycanlı rakibini 10-0 yenerek, kariyerindeki ikinci dünya şampiyonluğunu elde etti.
Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenen Rio Olimpiyat Oyunlarında serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Akgül, böylece 2016 Olimpiyat Oyunlarında Türkiye adına tek ltın madalya alan sporcu oldu.

-BAŞKAN GÖKÇEK, AKGÜL'Ü TWITTER'DAN KUTLADI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Akgül'ün ödül almasıyla ilgili olarak, Twitter'dan, "Yılın sporcusu seçilen Olimpiyat Şampiyonu, ASKİSPOR Güreşcisi Taha Akgül'ü gönülden kutluyorum. Taha ile gurur duyuyoruz" paylaşımında bulundu.