Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Tam Buğday Ekmeği Yaygınlaştırma” Sempozyumu…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK EKMEK FABRİKASI’NIN ÇEŞİTLİ KURUM VE KURULUŞLARLA ORTAKLAŞA DÜZENLEYECEĞİ “TAM BUĞDAY EKMEĞİ YAYGINLAŞTIRMA” KONULU SEMPOZYUM 6 MART SALI GÜNÜ ANKARA’DA YAPILACAK -DÜZENLEME KOMİTESİ BAŞKANLIĞINI HALK EKMEK FABRİKASI GENEL MÜDÜRÜ ALİ İLKBAHAR’IN YAPTIĞI SEMPOZYUMA ÇEŞİTLİ ÜNİVERSİTE VE KURULUŞLARDAN BİLİM ADAMLARI KONUŞMACI OLARAK KATILACAK

02 Mart 2012 Cuma 12:04
“Tam Buğday Ekmeği Yaygınlaştırma” Sempozyumu…

sempozyum_400_2_02032012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın bazı bakanlık ve üniversiteler ile Ankara Valiliği, Endüstriyel Fırıncılar Birliği, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenleyeceği “Tam Buğday Ekmeği Yaygınlaştırma” konulu sempozyum, 6 Mart Salı günü Ankara’da yapılacak.
Düzenleme Komitesi Başkanlığını Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar’ın yaptığı sempozyuma, kurum ve kuruluş temsilcileri ile ilgili bilim adamları konuşmacı olarak katılacak. 
Ankara Rixsos Grand Hotel’de 6 Mart Salı günü iki oturum halinde gerçekleştirilecek sempozyumda; Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H.Tanju Besler “Türkiye’de ekmek beslenme açısından değerlendirilmesi”, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizmal Hastalıklar Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Yetkin “Tam Buğday Ekmeği, Gastrointestinal Florai Diabet ve Obezite”, Sağlık Bakanlığı’ndan Uzman Gıda Mühendisi Cengiz Kesici  “Sağlıklı Yaşamda Sağlık Bakanlığı’nın Rolü” , Doruk Grup Holding’ten Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu  “Dünyada ve Türkiye’de Ekmek ve Tam Buğday Ekmeği Tüketimi”, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak “Dünyada ve Türkiye’de Tam Buğday Ekmeği ve Kepekli Ekmeklerle İlgili Yasal Düzenlemeler”, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin Şanlıer “Tam Tahıl Ürünleri ve Sağlık Üzerine Etkileri”, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Behiç Mert  “Tam Buğday Unu ve Ekmeği Üretim Teknolojileri” konularında görüşlerini açıklayacaklar. 
Oturum başkanlıklarını Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Başkanı Prof. Dr. Hamit Köksal ile Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sezgin Ünal’ın yapacağı sempozyum bir gün sürecek.