Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

TANDOĞAN YERALTI ÇARŞISI YENİLENİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tren garı ile Ankaray arasında yaya ulaşımını sağlayan altgeçitte yeralan Tandoğan Yer altı Çarşısı’nı bir baştan bir başa temizledi ve çarşının bakımını yaptı.

22 Şubat 2014 Cumartesi 22:30
TANDOĞAN YERALTI ÇARŞISI YENİLENİYOR

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİĞİ DAİRESİ EKİPLERİ TREN GARI İLE GAZİ MUSTAFA KEMAL BULVARI ARASINDA YAYA ULAŞIMINI SAĞLAYAN ALT GEÇİT ÇARŞISINI BİR BAŞTAN BİR BAŞA TEMİZLEDİLER VE ÇARŞININ BAKIMINI YAPTILAR

-YETKİLİLER MALTEPE ÇIKIŞINDA BULUNAN, ÇALIŞMAYAN YÜRÜYEN MERDİVENİN İSE İHALESİNİN YAPILDIĞINI VE KISA BİR SÜRE SONRA MONTAJ ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAĞINI İFADE ETTİLER

tandogan-yeni-330.jpg   Ankara Büyükşehir Belediyesi, tren garı ile Ankaray arasında yaya ulaşımını sağlayan altgeçitte yeralan Tandoğan Yer altı Çarşısı’nı bir baştan bir başa temizledi ve çarşının bakımını yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi ekipleri, Yüksek Hızlı Trenle birlikte yaya yükü artan Tandoğan Alt Geçit Çarşısı’nda aydınlatma sistemlerini yeniledi, çarşının duvarlarını boyadı, elektrik tesisatının bakımını yaptı.

Kent Estetiği Dairesi’ne bağlı temizlik ekipleri de çarşıyı bir baştan bir başa süpürdüler cadde çıkışlarında temizlik yaptılar. Hafta sonlarında özellikle çarşı iznine çıkan askerlerin alışveriş yaptığı, yemek yedikleri altgeçit aynı zamanda TCDD Tren Garı ile Maltepe Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndan geçen ANKARAY arasında bir köprü görevi de görüyor.

-YÜRÜYEN MERDİVENİN İHALESİ YAPILDI

            Yaya ulaşımının her saat sağlıklı bir şekilde yapıldığı alt geçitte Büyükşehir Belediyesi hem esnafların işlerine canlılık kazandırmak, hem de tren yolcularının ANKARAY’a daha zahmetsiz bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla mevcut ancak çalışmayan yürüyen merdiveni de tamamen ortadan kaldırarak yerine yeni bir yürüyen merdiven yerleştirecek.

Kent Estetiği Dairesi yetkilileri yürüyen merdivenin ihalesinin yapıldığını kısa bir süre içinde de çalışmalara başlanacağını ifade ettiler.

Kent Estetiği Dairesi yetkilileri yürüyen merdivenin 30 Mart’a kadar yetiştirilmesine çalışılacağını kaydettiler.