Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

TARİHİ MOSTAR KÖPRÜSÜ'NDE MEHTERAN GEÇİŞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın, Bosna Herseklilerin gönlünü fetheden sokaklardaki yürüyüş ve konserlerinin dördüncü gün adresi tarihi Mostar Köprüsü oldu. Mimar Sinan’ın öğrencisi olan Mimar Hayreddin tarafından yapımı dönemin en gelişmiş teknolojisiyle gerçekleştirilen yaklaşık 450 yıllık Mostar Köprüsü’nde Mehteran sesleri yükseldi.

11 Aralık 2013 Çarşamba 14:06
TARİHİ MOSTAR KÖPRÜSÜ'NDE MEHTERAN GEÇİŞİ

-BOSNA SOKAKLARINDA HALKIN YOĞUN İLGİSİ ARASINDA MARŞLI YÜRÜYÜŞLER GERÇEKLEŞTİREN, KONSERLER VEREN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEHTER TAKIMI’NIN BU KEZ ADRESİ MOSTAR OLDU

mostarda-mehter-330.jpg Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın, Bosna Herseklilerin gönlünü fetheden sokaklardaki yürüyüş ve konserlerinin dördüncü gün adresi tarihi Mostar Köprüsü oldu. Mimar Sinan’ın öğrencisi olan Mimar Hayreddin tarafından yapımı dönemin en gelişmiş teknolojisiyle gerçekleştirilen yaklaşık 450 yıllık Mostar Köprüsü’nde Mehteran sesleri yükseldi.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Manevi Mimarları” programına katılmak üzere Bosna Hersek’te bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın, ülkenin çeşitli şehirlerindeki yürüyüş ve konserleri büyük ilgi gördü.

Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve bürokratlarla birlikte Bosna Hersek’te bulunan Mehter Takımı, dördüncü gün konseri öncesi Türkiye’nin Mostar Başkonsolosu Tolga Bermek’i ziyaret etti.

-TARİHİ KÖPRÜDE TARİHİ GEÇİŞ

Ziyaretin ardından Tekija na Buni Tekkesi’nde Mostarlılara muhteşem bir konser veren Mehteran, daha sonra Mostar Köprüsü’ne geçerek, burada da yine marşlarla birlikte bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Halkın yoğun ilgisi arasında Mostar Köprüsü üzerinden “Tarihi Çevir” marşı eşliğinde görkemli bir geçiş gerçekleştiren Mehter Takımı, Mostarlıların tempo ve alkışları arasında Kargözbey Camii önündeki konser alanına ilerledi. Mostarlı ve bölgedeki Türk vatandaşlarının büyük ilgi gösterdiği Mehter Takımı, burada da birbirinden özel tarihi marşları seslendirerek, unutulmaz bir konsere daha imza attı.

Mehter Takımı’nın Mostar’daki son adresi ise Dzemal Bijedic Üniversitesi oldu. Mostar Belediye Meclis Başkanı Murata Coriç, Hersek Neretva Kantonu Şehircilik Bakanı Suat Hasandediç ile çok sayıda öğrenciye muhteşem bir konser veren tarihin en eski askeri bandosu sayılan Mehter Takımı, ihtişam dolu marşlarını burada da seslendirdi.