Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Tiran Belediye Başkanı’ndan Başkan GÖKÇEK’e Ziyaret…

-ARNAVUTLUK’UN BAŞKENTİ TİRAN BELEDİYE BAŞKANI BASHA VE BERABERİNDEKİ HEYET, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ -BAŞKAN BASHA, 3. KEZ GELDİĞİ ANKARA’DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SOSYAL PROJELERDEN ÇOK ETKİLENDİKLERİNİ SÖYLEDİ - BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN PROJELERİNİ GEZEN BAŞKAN BASHA: “ANKARA ÇOK DEĞİŞMİŞ. HAVAALANI VE YOLLAR ÇOK MODERN OLMUŞ. YEŞİL ALANLARIN DA ÇOĞALDIĞINI GÖRDÜM”

23 Kasım 2011 Çarşamba 10:01
Tiran Belediye Başkanı’ndan Başkan GÖKÇEK’e Ziyaret…

tiran_belediye_baskani_ziyaret_400_2_23112011.jpg

Büyükşehir Belediyesi’nin resmi konuğu olarak Ankara’ya gelen Arnavutluk’un Başkent’i Tiran Belediye Başkanı Lulzim Basha ve beraberindeki heyet, Başkan Melih Gökçek’i ziyaret etti.  
Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette konuk Başkan Basha, “Ankara çok değişmiş. Havaalanı ve yollar çok modern olmuş. Yeşil alanların da çoğaldığını gördüm” dedi.
Ankara’ya 3. kez geldiğini ifade eden konuk Başkan,  Ankara’da son yıllarda çok büyük değişimler olduğuna tanık olduklarını, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinden de çok etkilendiklerini söyledi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de, belediyeciliği sadece alt ve üst yapı yatırımları olarak görmediklerinin altını çizerek, Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk, genç, yaşlı, kadın ve özürlülere yönelik gerçekleştirdiği projeler sayesinde sosyal patlamaların da önüne geçildiğine ve Ankara’nın suç oranı en düşük şehirlerden biri haline geldiğine dikkat çekti.
Başkan Gökçek, ziyaretlerinden dolayı konuk Başkan Basha ve beraberindekilere teşekkür etti.

-“DOSTUM BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK’İN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAK İÇİN GELDİM”
1.jpg
1995 yılından beri Kardeş Şehir oldukları Ankara’nın Belediye Başkanı’nın başarılı çalışmalara imza attığını belirten konuk Başkan Basha, “Bugün buraya dostum Belediye Başkanı Melih Gökçek’in tecrübelerinden yararlanmak için geldim” diye konuştu.
 Ziyaret sırasında Belediye Binası’nda bulunan Ankara Kedileri’ni de seven konuk Başkan Basha ile Başkan Gökçek, daha sonra birbirlerine karşılıklı hediyeler verdiler.
Başkan Gökçek, konuk Başkana elişi çini bir tabak verirken,  Başkan Basha ise  Arnavutluk’un Başkent’i Tiran’ın sembollerinden küçük bir gümüş Saat Kulesi’ni Başkan Gökçek’e hediye etti.

-KONUK HEYETE ANKARA TURU…

Heyet, daha sonra Başkan Gökçek’in kullandığı arabayla Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini gezmek üzere Belediye binasından ayrıldı. Başkan Gökçek, heyete önce Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda revize ederek yeniden hizmete açtığı Gençlik Parkı’nı daha sonra da Başkent’in bir başka rekreasyon alanı Altınpark’ı gezdirdi.

3.jpg
Ulus’ta yenilenerek hizmete açılan Hacı Bayram Camii ile çevresini de gezen ve tarihi Güvercin Sokağı’ndaki restorasyon çalışmalarını Başkan Gökçek’e birlikte izleyen konuk Tiran heyeti, yeşil alanlarla kaplı rekreasyon alanlarını ve yenilenen eski Ankara Evleri’ni çok beğendiklerini belirtiler.
Golf arabalarıyla Gençlik Parkı’nı gezen ve Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden ayrıca Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahnelenmeye hazırlanan bir müzikalin provalarını bir süre izleyen konuk heyet, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi’nde çeşitli kurslara katılan çocuklarla sohbet ettiler. Başkan Gökçek ile konuk Başkan Basha ve beraberindeki heyet, Aile Yaşam Merkezi’nde halk oyunları gösterisi sunan 7 yaş grubundaki çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirdi.
Daha sonra TOBAŞ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Proje Alanı’ndaki sinevizyon gösterisini ilgiyle izleyen Tiran heyetine Başkan Gökçek, proje tanıtım odasında, proje alanını maket üzerinde tüm detaylarıyla anlattı.