TİYATRO BAHÇESİNDEKİ AĞAÇLARIN KESİLMESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün Macunköy'deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin bahçesindeki ağaçların, araziyi satın alan inşaat firmasınca kesilmesiyle Büyükşehir Belediyesi’nin hiç bir ilgisinin olmadığı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın sorumluluğunu üzerinden atarak kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği belirtildi.

11 Mart 2014 Salı 09:13
TİYATRO BAHÇESİNDEKİ AĞAÇLARIN KESİLMESİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ:

-“OLAYLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HİÇ BİR

İLGİSİ VE SORUMLULUĞU YOKTUR”

-“YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI FETHİ YAŞAR OLAYLARI ÇARPITIYOR. KENDİ SORUMLULUĞU ÜZERİNDEN ATMAYA ÇALIŞARAK KAMUOYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRİYOR”

-“İNŞAAT RUHSATINI YENİMAHALLE BELEDİYESİ VERMİŞTİR. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BU RUHSATI İPTAL ETME HAKKI YOKTUR”

Yapılan açıklamada, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın, ağaçların kesilmesiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu tutmasının ve suçlamasının anlaşılamaz bir davranış olduğu kaydedilerek, şöyle denildi:

Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar’ın konuyla ilgili açıklamaları tam bir talihsizliktir. Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla hiçbir ilgisi yoktur. Plana göre ruhsatı veren Fethi Yaşar’dır. Yasal prosedürlerin tamam olduğuna açıklamasında yer veren kendisidir. Aynı açıklamasında ‘Planda ağaçlarla ilgili bir sorun olmadığı için izin verdik’ diyen yine kendisidir.

İlçe belediyesinin verdiği ruhsatı Büyükşehir Belediyesi’nin iptal etme hakkı yoktur. Yıllardır belediyecilik yapan Sayın Fethi Yaşar’ın bu kuralı bilmemesi mümkün değildir.

Herhangi bir konuda açılan bir dava yürütmeyi durdurma kararı veya iptal kararı olmadıkça hiçbir hüküm ifade etmez.  Kaldı ki mahkeme bir karar verecek olsa bile uygulama yetkisi ilçe belediyesinde olduğu için inşaatı durduracak olan merci de Sayın Fethi Yaşar’ın Başkanlığını yaptığı Yenimahalle Belediyesi’dir.

Seçim arifesinde yanlış ve yanıltıcı bilgilerle, kendi üzerindeki sorumluluğu atarak kamuoyunu yanıltmak ne derece doğrudur. Kamuoyunun takdirine sunuyor ve Sayın Fethi Yaşar’dan özür bekliyoruz.”