Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Toplu Taşım Ücretlerine Yeni Düzenleme…

-Ukome Genel Kurulu’nda Belirlenen ve 1 Ocak 2011 Tarihinden İtibaren Geçerli Olacak Yeni Tarifeye Göre Toplu Taşım Ücretlerine Zam Oranı Yüzde 5’te Kaldı -Yeni Belirlenen Tarifelerde, Ego, Ankaray ve Metrolarda Tek Binişlik Kartlarda İndirime Gidildi. Buna Göre Tek Binişli Kartlar 1.85 Tl’den 1.65 Tl’ye İndirildi -Ego, Ankaray ve Metrolarda Çok Binişli Kartlarda İse Tek Biniş 1.50 Tl’den, 1.65 Tl’ye Çıkarılırken, Her Bir Transfer Ücreti de 50 Kuruş’tan 55 Kuruş’a Çıkartıldı -Uzun Zamandır Aynı Fiyatta Duran Öğrenci Biletleri İse 1.10 Tl’den, 1.25 Tl’ye Yükseltildi -Öğrenci Biletlerinde Transfer Ücreti Alınmama Uygulamasına Devam Kararı Verildi -Minibüs ve Özel Halk Otobüslerinde Tek Binişlik Ücret 1.85 Tl’den, 2 Tl’ye Yükseltildi. -Minibüslerde Uzun Mesafe 2.20 Tl’den, 2.30 Tl’ye Çıkartıldı

30 Aralık 2010 Perşembe 11:47
Toplu Taşım Ücretlerine Yeni Düzenleme…

Toplu taşım ücretlerinde yeni düzenleme yapıldı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda, Başkent ulaşımında yeni tarifeler belirlendi. 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren uygulanacak olan yeni tarifeye göre toplu taşım ücretlerinde ortalama yüzde 5 oranında bir artırıma gidildi.

1.JPG
EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray’da 1.85 TL olan tek binişlik kartlarda ise indirim yapıldı ve ücret 1.65 TL olarak belirlendi.
Çok binişli kartlarda ise tek biniş 1.50 TL’den, 1.65 TL’ye çıkarılırken, uzun zamandır aynı fiyatta olan öğrenciler için indirimli biletlerin de 1.25 TL olması kararlaştırıldı.  UKOME tarafından belirlenen yeni tarifelere göre özel halk otobüslerinde de tam bilet 2 TL, minibüslerde ise kısa mesafe 2 TL, uzun mesafe de 2.30 TL olarak belirlendi.
EGO, metro ve Ankaray’daki çok binişli tam biletlerde uygulanan transfer ücretlerinin de 50 KR’den, 55 KR’ye çıkarılması, indirimli biletlerden ücret alınmaması uygulamasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

-EGO, METRO VE ANKARAY’DA TEK BİNİŞE İNDİRİM

2.jpg

  UKOME Genel Kurulu’nda yeni tarifelere ilişkin de karar verildi. 
1 Ocak 2011 Cumartesi günü yürürlüğe girecek olan uygulamayla manyetik kart kullanılan EGO, Metro ve Ankaray’da tek binişlik tam biletlerin 1.85 TL olan ücretlerinde indirim yapıldı. Buna göre artık Başkentliler bu toplu taşım araçlarından yararlanırken, tek binişlik kartlar için 1.65 TL ödeyecekler. Ayrıca çok binişli tam biletlerde ise 1.50 TL olan ücret, 1.65 TL olarak sabitlenirken, uzun zamandır bir artırım uygulanmayan indirimli biletlerin 1.10 TL’den, 1.25 TL’ye çıkarılması karara bağlandı.
Başkent toplu taşımında ortalama yüzde 5 oranında bir artırıma giden UKOME, transfer ücretlerinin de tam biletlerde 50 KR’den 55 KR’ye çıkarılması, indirimli biletlerdeki transfer ücreti alınmaması uygulanmasının da devam edilmesi kararlaştırıldı.
Yeni belirlenen tarifelere göre Ankara şehir içi toplu taşıma ücret tarifelerinde kısa mesafeli minibüs dolmuş ücretleri 2 TL, uzun mesafeli minibüs ücretleri 2.30 TL, özel toplu taşım araçlarında ise tam bilet 1.85 TL’den, 2 TL’ye çıkarılırken, indirimli (öğrenci) biletler ise 1.25 TL olarak belirlendi.
UKOME Genel Kurulu’nda görüşülerek karara bağlanan diğer bir ücret tarifesi de Esenboğa Havalimanı’na seferleri bulunan EGO Otobüslerine yönelik oldu. Yeni belirlenen tarifeye göre, Havalimanı’na sefer yapan EGO otobüslerinin, 2 tam bilet olan taşıma ücretlerinin, tek binişlik tam biletlerde yapılan indirim nedeniyle, 3 tam bilete çıkarılmasına karar verildi.