Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

TÜNELLERDE "BAHAR" TEMİZLİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi kış aylarında araçlardan çıkan egzoz dumanları ve tekerleklerden sıçrayan çamurlarla iyice kirlenen alt geçit ve tünelleri temizliyor, bakımdan geçiriyor.

10 Nisan 2013 Çarşamba 00:00
TÜNELLERDE "BAHAR" TEMİZLİĞİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIŞ AYLARINDA KİRLENEN ALT GEÇİT VE TÜNELLERİ TEMİZLEMEYE DEVAM EDİYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN SATIN ALINAN “TÜNEL YIKAMA MAKİNASI” İLK KEZ AKAY ALT GEÇİDİ’NDE DENENDİ.

“TÜNEL YIKAMA MAKİNASI” YIKAMA VE TEMİZLİK EKİPLERİNE İŞTEN, ZAMANDAN VE SUDAN TASARRUF SAĞLIYOR.

tunel_bahar_temizlik_330_10042013.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi kış aylarında araçlardan çıkan egzoz dumanları ve tekerleklerden sıçrayan çamurlarla iyice kirlenen alt geçit ve tünelleri temizliyor, bakımdan geçiriyor. Başta Akay Kavşağı tünelleri olmak üzere Başkent’teki alt geçitlerde trafik akışının az olduğu gece yarılarında başlayan temizlik sabah saatlerine kadar sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi bu amaçla Ankara trafiğinin kilidi durumundaki Akay Alt Geçidi’nde çok sayıda ekiple “bahar temizliği” yaptı.

Akay Alt Geçidi’nde kış aylarında oluşan kirleri çok sayıda ekiple “şok temizlik” yöntemleriyle ortadan kaldıran Kent Estetiği Dairesi ekipleri, “Tünel Yıkama Makinası”nı da ilk kez Akay Alt Geçidi tünellerinde denedi. Zaman ve sudan büyük tasarruf sağlayan yeni temizlik makinası, görevliler tarafından da usta bir şekilde kullanılarak, temizlik işleminin kısa sürede bitirilmesine imkan sağlıyor.

-TEMİZLİK GECE YAPILIYOR

Akay Alt Geçidi’nde trafik akışı tek şeride düşürülerek yapılan temizlik programı, planlanan günde saat 00.30’da başlayıp sabaha kadar sürüyor. İşlemin bitirilememesi durumunda temizliğe ertesi gün ayna saatlerde devam ediliyor.  Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Yıkama ve Temizlik Şubesi’nin 5 ekiple gerçekleştirdiği planlı temizlikle, Akay Alt Geçidi tünelleri pırıl pırıl oldu.

-TÜNEL YIKAMAYA TEKNOLOJİ DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi envanterine 2013 yılında giren “Tünel Yıkama Makinası”da ilk kez Akay Alt Geçitlerinin temizliğinde kullanıldı ve ekiplere büyük avantaj kazandırdı. “Tünel Yıkama Makinası”nı büyük bir ustalıkla kullanan ekipler, tünellerin duvarlarına deterjanlı ve fırçalı temizlik yaparak fayans yüzeylerinde yoğunlaşmış karbonmonoksit kirlerini kısa sürede ortadan kaldırdılar.

Yetişmiş personel tarafından kullanılan “Tünel Yıkama Makinası” zamandan ve emekten büyük tasarruf sağlarken, su kullanımını da büyük ölçüde azaltarak hem çevresel hem ekonomik fayda sağlıyor.

İlk defa Akay Alt Geçidi’nde kullanılan “Tünel Yıkama Makinası”nın Akay Kavşağı’ndan sonra diğer alt geçit ve tünellerde de kullanılacağı belirtildi.

TÜNELLERDE "BAHAR" TEMİZLİĞİ
TÜNELLERDE "BAHAR" TEMİZLİĞİ
TÜNELLERDE "BAHAR" TEMİZLİĞİ
TÜNELLERDE "BAHAR" TEMİZLİĞİ
TÜNELLERDE "BAHAR" TEMİZLİĞİ