Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ VE ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Türkiye Kent Konseyler Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Ankara’nın Başkent oluşunun ve Cumhuriyetin 100. yılının Kurban Bayramı’nda bu bilinci ve duyguları gelecek bin yıllara taşımayı arzulamaktır bayram” dedi.

28 Haziran 2023 Çarşamba 12:49
TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ VE ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK)  Başkanı Halil İbrahim Yılmaz yayımladığı Kurban Bayramı mesajında önemli değerlendirmelerde bulundu.

    TKKB ve AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, “Bayram; sevgidir, sevinçtir, paylaşımdır, dayanışmadır, huzurdur, berekettir, ailedir, kenttir, kente aidiyettir, güzel yarınlar için el ele verip sıkıntılara karşı hep beraber göğüs germektir. Aynı gemide bulunduklarının bilincinde olanların yelkenlerini kent kimliğiyle doldurdukları bir güçtür. Ankara’nın Başkent oluşunun ve Cumhuriyetin 100. yılının Kurban Bayramı’nda bu bilinci ve duyguları gelecek bin yıllara taşımayı arzulamaktır bayram” dedi.

 AFET VURGUSU

    6 Şubat’ta gerçekleşen deprem felaketinden sonra alınacak tedbirlerin gelecekte yaşanabilecek afetlerde hayat kurtaracağına dikkat çeken Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

“Bayramın; yaşanan tüm zor ve acılı günlerin unutulmadan duayla yâd edilmesine, ülkemizin yaşadığı felaketler sonucunda dayanışmanın sadece yaraları bir nebze sarabileceğini ancak tedbirin gelecek felaketlerde hayat kurtaracağının unutulmamasını temenni ederek; iyi ve güzel günlere olan inancın, umudun ve farkındalığın yeşermesini diliyorum. Gelecek bin yıllarda da Ankara’da ve ülkenin her kentinde tüm insanların barış ve neşe içinde huzurla nice bayramlar geçirmesi için çalışacağız. Bayramın getirdiği birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını kentlerimize yayarak daim kılmak istiyoruz.”

 

YILMAZ’DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

    Bayramların, içinde emeği, dostluğu, sevgiyi, dayanışmayı ve neşeyi barındıran kültürel miras olduğunu belirten Yılmaz, “Bayramlar asırlık köklü bir tarihin ürünüdür ve hemen her toplumda ortak ritüellere sahiptir. Yeni gelen her kuşakla birlikte farklı değişimlere uğrayan bu kadim kültür geleceğe aktarılır. Aktarılmalıdır da… Bu mirası korumak; geçmişin birikimini koruyup geleceğe güvenle aktarmak demektir” dedi. Yılmaz şöyle devam etti:

“Biliyorum ki bu bayram da ülkenin her coğrafyasında farklı şekilde ama aynı amaçla kutlanacaktır.  Korumanın, kollamanın, paylaşmanın, değer vermenin ve inanmanın önemi yeniden hatırlanacak, her evden farklı umut ve güven dolu sohbetler yükselecektir.”

 BU BAYRAMDA DA KENTLER KÜLTÜRLERİYLE BULUŞACAK…

   Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi olarak, başta Başkent Ankara olmak üzere kentlerde dostluk, kardeşlik, birlik, beraberlik ve hoşgörü iklimini yaymaya gayret gösterdiklerini ifade eden Yılmaz; şu sözlerle mesajını noktaladı:

“Tüm kentler gibi kültür miraslarıyla donatılmış 100 yıllık Cumhuriyet’in başkenti Ankara da; farklı renk, ses ve nefeslerin her birinin ayrı bir değer olduğunun bilinciyle, ben kalarak biz olmanın önemini bilerek el ele verecek, huzurlu, bereketli ve dayanışma içinde bir bayram geçirecektir. Gelecek bin yıllarda da bu kentte ve bu ülkede yaşayan tüm insanların barış, neşe, dayanışma, paylaşma, huzur ve bereket içinde nice bayramlar geçirmesini diler, herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”