29 Mayıs 2016 Pazar 11:42
TÜRKİYE’NİN İLK KIRKIM ŞAMPİYONASI BAŞLADI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN iLK KEZ DÜZENLENEN “ULUSAL KIRKIM ŞAMPİYONASI”NIN İLK ELEMELERİ YAPILDI
-FİNALE KALAN 15 YARIŞMACI, FİNALDE YARIŞACAK
-ŞAMPİYONAYA KATILAN 2 KADIN KIRKIMCI DA FİNALE KALDI

kirkim_yarismasi_4.jpgBüyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk defa düzenlenen “Ulusal Kırkım Şampiyonası”, Beypazarı Karagöl Mesire alanında başladı. Şampiyonaya katılan 40 kırkımcı, tüm marifetlerini gösterirken, alanında uzman hakemlerin puanlaması ve denetlemesiyle, en hızlı ve en az hata yapan 15 yarışmacı finale kaldı.
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı Tarım ve Hayvancılık Destekleme Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen “Ulusal Kırkım Şampiyonası”na katılmak için Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelen kırkımcılar, dereceye girebilmek için yarıştılar.
Açılışta illüzyon gösterilerinin yapıldığı programa, Beypazarı ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda ziyaretçi katıldı. Çocuk oyun alanlarının hazırlandığı şampiyona alanında, Halk Ekmek Fabrikası da stant açtı.

-KIRKIMCILAR İDDİALI…
Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı Tarım ve Hayvancılık Destekleme Şube Müdürü Erol Arık, organizasyon hakkında bilgi verirken, şampiyonanın ilk defa düzenlenmesinden dolayı ulusal boyutta gerçekleştirildiğini, gelecek yıllarda ise uluslararası bir yarışma olacağını söyledi. Arık, bu şampiyonada birinci olan yarışmacıların da gelecek dönemlerde düzenlenecek uluslararası yarışmalara Osmanlıspor formasıyla katılacağını belirtti.
Karaman’dan gelerek yarışmaya katılan ve şampiyonanın 2 kadın yarışmacısından biri olan Gülşah Ün, birinci olmak için finalde elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi. Kırkım işini profesyonel olarak eşiyle birlikte yaptığını kaydeden Ün, daha önce maddi durumlarının iyi olmadığını, ancak bu işe başladıklarından itibaren düzeldiğini anlattı. Ün, organizasyonun kırkımcıları teşvik edici olmasından dolayı da düzenleyenlere teşekkürlerini sundu.
Eşi Fatih Ün de kırkım şampiyonasının hayvan sağlığı açısından gerekli olduğunu, ancak Türkiye’de çok az sayıda kırkımcı bulunduğunu bildirdi. Fatih Ün, kırkımcı esikliğinin, bu tarz organizasyonlarla giderileceğini belirtti.
Tek kolu olmayan Şerif Tetik ise engelinin, kırkım yapmak için kendisine engel olmadığını söyledi. Tetik'in daha sonra tek koluyla kısa sürede yaptığı kırkım da izleyenlerden alkış aldı.
Şampiyonanın finali de bugün öğleden sonra gerçekleştirilecek. Profesyonel ve amatör olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada birinci olan kişi, kırkım makinesiyle ödüllendirilecek.