TÜRKMEN HEYETTEN BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov’un Türkiye ziyareti nedeniyle Ankara’da bulunan Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şamuhamet Durdılıyev ile beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.

02 Haziran 2014 Pazartesi 16:05
TÜRKMEN HEYETTEN BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, TÜRKMENİSTAN BAKANLAR KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ŞAMUHAMET DURDILIYEV VE BERABERİNDEKİ HEYETİ MAKAMINDA AĞIRLADI

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov’un Türkiye ziyareti nedeniyle Ankara’da bulunan Türkmenistan turkmen_heyet_HKN_4516.JPGBakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şamuhamet Durdılıyev ile beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.

Konuklarını makamında ağırlayan Başkan Gökçek, “Hoş geldiniz şeref verdiniz” sözleriyle heyeti karşıladı. İki ülke arasındaki son yıllarda gelişen işbirliği ve ziyaretlerin olumlu sonuçlarına dikkat çeken Başkan Gökçek, “Özellikle son zamanlardaki geliş gidişler bizi çok mutlu ediyor. Türkmenistan ve Türkiye birbirinden farkı olmayan iki kardeş ülke. Geliş gidişler arttıkça muhabbetler de artıyor. İnşallah bundan sonra bu ziyaretler daha da sık gerçekleşir ve çok güzel işbirlikleri ortaya çıkar” diye konuştu.

Başkan Gökçek’i Türkmenistan’da ağırlamak istediklerini dile getiren Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şamuhamet Durdılıyev, Ankara’da bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti ve Türkiye’deki yerel yönetimler ve Büyükşehir Belediyesinin işleyişine ilişkin bilgi aldı.

Sohbetin ardından Başkan Gökçek, Türkmen konuğu Durdılıyev’e çini tabak şeklinde plaket hediye etti. Durdılıyev ise günün anısına Başkan Gökçek’e kilim, geleneksel şapka ve Türkmenistan’ı anlatan bir kitap verdi.

- BAŞKAN GÖKÇEK HEYETİ GEZDİRDİ

Daha sonra Başkan Gökçek, kendi kullandığı makam aracıyla konuklarına Ankara Bulvarı, Malazgirt Bulvarı ve Ankapark’ı gezdirdi. Heyet, Ankapark’taki Temapark ve Hayvanat Bahçesi Koordinasyon Merkezi’nde çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Gökçek, gezinin ardından heyete Ala Restoran’da öğle yemeği verdi.