TÜRKSOY'DAN NEVRUZ ŞÖLENİ

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından her yıl düzenlenen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği “Türk Dünyası Nevruz Şöleni” yapıldı.

23 Mart 2013 Cumartesi 00:00
TÜRKSOY'DAN NEVRUZ ŞÖLENİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DE DESTEK VERDİĞİ  “TÜRK DÜNYASI NEVRUZ ŞÖLENİ” GENÇLİK PARKI TİYATRO SALONU’NDA YAPILDI

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından her yıl düzenlenen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de destek turksoy_330_23032013.jpgverdiği “Türk Dünyası Nevruz Şöleni” yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda bulunan Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen şölene; Türk Cumhuriyetleri ile çeşitli ülkelerdeki Türk topluluklarından çok sayıda folklor ve dans grubu ekipleri katıldı.

2013 yılının TÜRKSOY’un 20. Kuruluş yıldönümü olması nedeniyle daha kapsamlı bir organizasyonun yapıldığı şölende konuşan Genel Sekreter Düsen Kaseinov, kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye’ye 450 kişilik bir Türk grubunun geldiğini söyledi.  Türk Cumhuriyetleri’nde ve Avrupa ülkelerinde de etkinlikler yapılacağını belirten Kaseinov, Türkiye’nin 20 kentinde daha Nevruz Şöleni düzenleneceğini kaydetti.

-SİNCAN’DAN KKTC’YE KÜLTÜR COŞKUSU

Kaseinov’un konuşmasının ardından Türk topluluklarının ortak kültürel değerlerinin birlikte canlandırılmasına önemli katkı sağlayan Nevruz Şöleni başladı. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sincan-Uygur özerk bölgesinden Kırgızistan’a, Moldovya’nın Gagavuz bölgesinden Kazakistan’a, Özbekistan’dan Dağıstan’a, Ukrayna-Kırım bölgesinden Tataristan’a, Azerbaycan’dan Tacikistan’a ve KKTC’den Türkiye’ye kadar çok sayıda folklor, dans topluluğu ve solist Türk halkları için kültürel bir miras niteliği taşıyan ve “Baharın gelişi”ni müjdeleyen Nevruz geleneğini rengarenk milli kostümleriyle oyunlar oynayarak, şarkılar söyleyerek sahnede yaşatmaya çalıştılar.

Programın ardından davetlilere ve katılımcılara pilav ikram edildi.