UKOME'DEN, "HALK OTOBÜSLERİNE" SERT YAPTIRIM

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ve Özel Toplu Taşım Araçlarında (ÖTA), yolcuların hayatını tehlikeye atacak kural ihlallerine karşı sert bir yaptırım kararı aldı. UKOME Genel Kurulu’nda, takip cihazları devre dışı bırakılan araçlara 30 gün park cezası verilmesi, hatanın tekrarı halinde de çalışma ruhsatlarının iptal edilmesi kararlaştırıldı.

13 Mayıs 2014 Salı 16:29
UKOME'DEN, "HALK OTOBÜSLERİNE" SERT YAPTIRIM

-UKOME TOPLANTISINDA, ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ VE ÖZEL TOPLU TAŞIM ARAÇLARINDA, YOLCULARIN HAYATINI TEHLİKEYE ATACAK KURAL HATALARINA KARŞI SERT YAPTIRIM KARARI ALINDI

-TAKİP CİHAZININ ELEKTRİK, GPS VE GPRS BAĞLANTILARI İLE OYNANARAK DEVRE DIŞI BIRAKILAN ARAÇLARA 30 GÜN PARK CEZASI, HATANIN TEKRARI HALİNDE DE ÇALIŞMA RUHSATLARININ İPTAL EDİLMESİ KARARLAŞTIRILDI

Son günlerde artan özel halk otobüslerindeki kural ihlallerine karşı tedbir almak üzere toplanan UKOME, takip cihazlarıyla oynayarak, devre dışı bırakan araç sürücülerine yaptırım uygulama kararı aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, geçtiğimiz gün yaptığı, “Yolcularımızın hayatını tehlikeye atacak hareketlere ve kural ihlallerine sert ceza uygulamaları başlatıyoruz” açıklamasının ardından UKOME de önemli bir karara imza attı.

UKOME Genel Kurulu’nun dün gerçekleşen (12 Mayıs) toplantısında ÖHO ve ÖTA araçlarındaki takip cihazının elektrik, GPS ve GPRS bağlantıları ile oynayarak devre dışı bırakanların araçlarına ilk defada 30 gün park cezası verilmesi, ihlalin tekrarı halinde aracın çalışma ruhsatının iptal edilmesi kararlaştırıldı.