Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ulus Yeni Hal’de Gece Temizliği

-Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekiplerinin Gerçekleştirdiği Temizlik Operasyonunda, Günde Yüzlerce İnsanın Girip Çıktığı Ulus Hali’nin İçi ve Çevresi Tanker Suyuyla Yıkanırken, Izgaralarda Biriken Meyve Ve Sebze Artıkları da Temizlenip Çöplerden Arındırıldı

09 Kasım 2010 Salı 07:10
Ulus Yeni Hal’de Gece Temizliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Ulus Yeni Hali deterjanlı sularla yıkayarak, bayram öncesi büyük bir temizlik operasyonu gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen temizlik operasyonunda, Ankaralıların her türlü gıda ürününe ulaşabildiği, günde yüzlerce insanın girip çıktığı Ulus Hali’nin içi ve çevresi tanker suyuyla yıkanırken, ızgaralarda biriken meyve ve sebze artıkları temizlenip çöplerden arındırıldı.
Temizlik çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, “Başkentlilerin rahat ve sağlıklı alışveriş yapabilmeleri için zabıta ekiplerimiz kontrolünde temizlik çalışmaları zaten rutin olarak sürdürülmekte. Kurban Bayramı öncesi ise biraz daha ayrıntılı bir temizlik yapıldı” diye konuştu.

-Hale Düzenli Temizlik
Başkentlilerin her gün alışveriş yapabildiği Ulus Yeni Hal’in temizlenmesi için esnaf ve vatandaşların mekanı boşaltmasını beklediklerini dile getiren Mehmet Ercan, çalışmaların gece saatlerinde sürdürüldüğünü kaydederek, Hal’in içinin ve çevresinin deterjanlı sularla yıkanıp temizlendiğini, ızgaraların böcek ve haşerelere karşı ilaçlandığını anlattı.
Hal’de satılan gıdaların temiz bir ortamda olmasının gıda güvenliği için önemli olduğunu belirten Mehmet Ercan, vatandaşların sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmaları için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.
Ulus Yeni Hal’in her hafta temizlendiğini belirten Mehmet Ercan, vatandaşların daha temiz bir ortamda  alışverişlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

-Zabıta Ekipleri,Bayram Öncesi Vatandaşların Büyük Rağbet Gösterdiği Ulus Yeni Hal’de Bulunan İşyerlerini  Temizlik Ve Hijyen Yönünden Denetlerken, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da Çalışanların Sağlık Karnelerini Gözden Geçirdi

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, bayram öncesinde Ulus Yeni Hal’i temizlik,hijyen yönünden denetlerken, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da işyerlerinde çalışanların sağlık karnelerini gözden geçirerek esnafa uyarılarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan’ın da katıldığı operasyonda, her bayram  öncesi vatandaşların büyük rağbet gösterdiği Ulus Yeni Hal temizlik ve hijyen yönünden denetlenirken, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile sağlık karnelerine de bakıldı.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Küşat Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan denetimde Ulus Hali’nde bulunan balık tezgahları, et ve sakatat  satış yerleri ile meyve ve sebze reyonları denetlendi.
Bayram tatilinin uzun olduğunu belirten Büyükşehir  Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, “Kurban Bayramı  boyunca  Toptancı hal kapalı olacağından sebze ve meyve hallerinde fiyatla oynanmasını önlemek için Sağlık İşleri Daire Başkanlığı , Ankara Büyükşehir Belediyesi Küşat Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak yaklaşık 50 kişilik ekiple, bu operasyonu gerçekleştirdik” diye konuştu.

Bayram süresince Büyükşehir Zabıta ekiplerinin görevlerini sürdüreceğini belirten Mehmet Ercan, ekiplerin 24 saat boyunca aralıksız olarak denetimlerine devam edeceklerini ifade etti.
Vatandaşlara da uyarılarda  bulunan Mehmet Ercan, “Bütün Ankaralıları uyarıyoruz. Satın aldıkları tüm malların faturalarını almak ve istenildiğinde ibraz etmek zorundalar. Faturasını ibraz edilmeyen malların satışlarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Ercan, görülen eksikliklerle ilgili esnafların uyarıldığını, aksine davranan işyerleri  için tutanak tutulup Belediye Encümeni’ne sevk edildiğini söyledi.
Yapılan denetimde ayrıca, esnafa dükkan önünde gereksiz işgaliye yapılmaması, iş önlüğü ve eldiven kullanılması, genel temizliğe kesinlikle uyulması doğrultusunda uyarılarda bulunuldu.