Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Usta Şairden Halk Ekmek’e Ziyaret…

-Usta Şair Cemal Safi ve Şiir Yorumcusu Ayşe Egesoy Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nı Ziyaret Ederek, Genel Müdür Ali İlkbahar’dan Çalışmalarına İlişkin Bilgi Aldılar

09 Kasım 2010 Salı 07:12
Usta Şairden Halk Ekmek’e Ziyaret…

Şiirinin ustalarından Cemal Safi ve şiir yorumcusu Ayşe Egesoy, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret ederek, Genel Müdür Ali İlkbahar ile fabrikayı gezdiler.
Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, ünlü konuklarıyla birlikte fabrikayı gezerken, çalışmalara ilişkin bilgi verdi ve üretilen ekmek çeşitlerini anlattı.
Şiirleri ağızdan ağza dolaşan Cemal Safi ile ünlü şiir yorumcusu Ayşe Egesoy’un “Şiir gibi ekmek” diye nitelendirdiği Şampiyon Ekmek’i de konuklarına ikram eden İlkbahar, ekmeğin tüketiciler tarafından çok beğenildiğini, günlük 102 binlik satış rakamlarına ulaşıldığını söyledi.
 Şampiyon Ekmek ile beraber Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen Tıbbi Ekmek, Köy Ekmeği, Fındıklı Ekmek ve Cabata Ekmeği gibi diğer ekmek çeşitlerinin içeriğinden ve faydalarından da bahseden Ali İlkbahar, fabrikanın ekmek değil sağlık hizmeti yaptığını söyledi.
Şiir dolu bir sohbetin de yaşandığı ziyarette İlkbahar’a “Ya evde yoksan” isimli şiir kitabını da hediye eden Safi, sağlık dolu bu hizmetten ötürü de teşekkür etti.
Şiir ve edebiyatı sevdiğini belirten ve Cemal Safi ile Ayşe Egesoy’a “Kalpten Kaleme” isimli anı kitabı ile “Güneşe Doğru” isimli şiir kitaplarını hediye eden İlkbahar, daha sonra konuklarıyla birlikte Ekmek Müzesi ve fabrika üretim imalathanesini gezdiler.