Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Vali Yüksel ve Başkan Gökçek, Ulus İçin Buluştu…

-Ankara Valisi Alaâddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Çalışmaları İle İlgili Olarak Bir Araya Geldi -İlgili Kurum ve Kuruluş Temsilcilerinin de Katıldığı Toplantıda Konuşan Başkan Gökçek: “Ankara Projeleri İçerisinde Bizim Birinci Önceliğimiz Ulus’tur” -Vali Yüksel: “Ulus’ta Tarihi Yapının Tekrar Ayağa Kaldırılmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çok Önemli Çalışmaları Var”

03 Haziran 2011 Cuma 04:27
Vali Yüksel ve Başkan Gökçek, Ulus İçin Buluştu…

1.JPG

Ankara Valisi Alaâddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus için bir araya geldi. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” kapsamında yapılan ve yapılabilecek olan çalışmalar masaya yatırıldı.
 Ankara Kalesi Divan Otel’de gerçekleştirilen, Vali Yüksel ve Başkan Gökçek’in yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlar ile çok sayıda dernek ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantıda Başkent’in tarih merkezi olan Ulus’taki bu olgunun yeniden ortaya çıkartılması için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
 Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus’ta yaptığı ve yapacağı çalışmalara ilişkin katılımcılara kısa bir bilgi veren Başkan Gökçek, teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Ulus Tarihi Kent kapsamında çalışmalara ilk önce Hacı Bayram’daki çalışmalarla başladık ve çok büyük mesafeler aldık. Ümit ediyorum ki gelecek sene bu zamanlarda Hacı Bayram’ın tamamı, etrafındaki, civarındaki ve özellikle Güvercin Sokak’taki çalışmalar bitmiş olacak” dedi.
Bölgedeki salaş binaların tamamının yıkıldığını ve bu çalışmaların Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun izniyle yapıldığını kaydeden Başkan Melih Gökçek, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanlarına da teşekkür etti.
Ankara Kalesi ve civarındaki yıkım çalışmalarına da değinen Başkan Gökçek, “Burada davası biten bina ve otelleri teker teker yıktık. Bazıları halen devam ediyor. Genelevin içerisinde de 30 adet bina vardı, bunların 19’unu yıktık, 11 tane kaldı. İnşallah bunlar da bu yılsonuna kadar yıkılmış olacak” diye konuştu. 

2.jpgHİSARPARK CADDESİ’NE YENİ DİZAYN

Hisarpark caddesi üzerinde de proje çalışmalarının sürdüğünü ve bölgedeki 50-60’lı yılların salaş binaların, eski Ankara ile bağdaşacak tarzda dizayn edilip, ön cephelerinin fiblo betonla yenilenmesini düşündüklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “Kale ve Ankara ile bütünleşsin ve o binalar da buranın parçasıymış gibi olsun diye çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en geç önümüzdeki yıl içerisinde burasını da bitirmiş olacağız” dedi.
Çıkrıkçılar Yokuşu ve Müze çalışmaları ile Antik Roma Tiyatrosu kazı çalışmalarına ilişkin de katılımcılara bilgi veren Başkan Gökçek, Kale içerisindeki trafik düzenlemeleri için UKOME’den karar alındığını belirterek, “Ayrıca, Kale ve civarında yapılan çalışmalara değinmek istiyorum. Özellikle alt yapı çalışmalarının Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından öncelikli olarak başlatılması gerekiyordu. Biz Konya Sokak’tan başlattık. Bu yıl içerisinde Kale’nin alt yapısının bitmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

3.jpgKALE’NİN ALT YAPISI SENE SONUNDA BİTİYOR

Kale içinde de alt yapı ve sokak sağlıklaştırma gibi çalışmalar yapılacağını ifade eden Başkan Gökçek, tabelalar konusunda da katılımcıların talepleri doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bize verilecek görevlerin tamamını eksiksiz, süratli, birinci öncelikli olarak yapmaya hazırız” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Melih Gökçek, “Yani Ankara projeleri içerisinde bizim birinci önceliğimiz burasıdır. Ayrıca Hıdırlıktepe, Atıfbey ve İsmetpaşa’da aynı tarzda bu projeye ilave bir projedir. Orada da Ankara’nın en büyük tarih ve inanç müzesini gerçekleştirmek için çok ciddi bir gayretimiz var. Ona da bu yıl başladık. Şu anda değişik anlaşmalarımız oluyor. İnşallah 3 yıl içerisinde bitirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

-VALİ YÜKSEL: “BAŞKANIMIZ ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

 Açıklamanın ardından Başkan Gökçek’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Yüksel de “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız da çok önemli çalışmalar yapıyor ve Ankara’yı yeni yüzyıl şartlarına hazırlamada çok gayretli çalışmalar gerçekleştiriyor. Özellikle Ulus’taki tarihi yapının tekrar ayağa kaldırılmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemli çalışmaları var” diye konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu da slayt gösterisi eşliğinde Ulus’ta yapılan çalışmaları 10 ana başlık altında topladığını belirterek, bu çalışmaları ilişkin katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi.