Van’lı Depremzede Çocukların Tiyatro Keyfi

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ŞEFKATEVİ’NDE KONUK EDİLEN DEPREMZEDE ÇOCUKLAR “KAYIKÇI SEFASI” ADLI OYUNU İZLEDİ

30 Ocak 2012 Pazartesi 00:00
Van’lı Depremzede Çocukların Tiyatro Keyfi

Van_cocuklari_400.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Varlık Şefkatevi’nde konuk edilen Vanlı depremzede çocuklar, “Kayıkçı Sefası” adlı tiyatro oyununu izledi.
Van depremi sonrası evleri hasar gören aileleri Varlık Şefkatevin’de ağırlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Salonu’nda sergilenen “Kayıkçı Sefası” adlı oyuna 40 depremzede çocuğu götürerek, ücretsiz tiyatro keyfi yaşattı. Aileleriyle birlikte oyunu neşe içinde izleyen çocuklar, mutluluklarını gizlemediler.
Oyununun yazarı ve yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, gösteri sonrası çocukları sahneye davet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Van’da meydana gelen depremin hemen ardından bölgeye kurtarma ekipleri ve yardım malzemesi göndererek büyük destek veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, evleri hasar gören 100’e yakın depremzedeyi Varlık Şefkatevi’nde konuk ediyor.