Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Vardak Valisi’nden Ziyaret…

-Afganistan’ın Vardak Kenti Valisi Halim Fidai ve Beraberindeki Heyet Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşini Makamında Ziyaret Etti

12 Nisan 2011 Salı 03:05
Vardak Valisi’nden Ziyaret…

Afganistan’ın Vardak kenti Valisi Halim Fidai beraberindeki kalablık bir heyetle birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Ali Gökşin’i makamında ziyaret etti.
Ali Gökşin,  Afganistan’dan gelen heyeti Başkan adına karşılamaktan büyük memnuniyet duyduğunu, onların son yıllarda yaşadıkları zorluklar ve çektikleri çileden de büyük üzüntü duyduklarını vurguladı. 

1.JPG
Afganistan’ın Vardak Kenti Valisi Halim Fidai ise gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, yaşadıkları sorunların, Türkiye gibi yardımlarına koşan kardeşleri sayesinde aşacaklarını belirtti.
Türkiye ile geçmişten gelen köklü ilişkinin Vardak’ta, başta imar olmak üzere diğer konuları da kapsayacak şekilde devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Halim Fidai, Kayseri ile Kardeş Kent olduklarını, Ankara ile de kardeş kent olmak istediklerini dile getirdi.
Ankara’da Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanması ve çalışmalarından etkilendiklerine dikkat çeken konuk vali, Ali Gökşin’e Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden teknik, deneyim ve malzeme gibi konularda destek taleplerini iletti.
Vardak’ın Kayseri ile kardeş şehir olmalarını memnuniyet verici bir durum olarak niteleyen Ali Gökşin, Ankara’nın da Kabil’le  kardeş şehirler olduğunu hatırlatarak, geçen hafta Kabil’den gelen bir heyetin Ankara’da olduğunu ve Başkent’te bir caddeye Kabil Caddesi adının verileceğini söyledi.
Ankara ile Vardak arsında da gönül bağının mevcut olduğuna dikkat çeken Ali Gökşin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 17 yıllık büyükşehir belediye başkanlığı tecrübesine sahip olduğunu, bürokratları ve personeli ile birlikte edindikleri bilgi ve deneyimi Vardaklı kardeşlerine aktarmak için hazır olduklarını söyledi.

2.jpg
Konuk valinin talebi doğrultusunda Vardak’tan gelen bir heyete belediyecilik konusunda her türlü bilgi ve deneyimi aktarmaya hazır olduklarına dikkat çeken Ali Gökşin, eğer arzu ederlerse Ankara’dan gönderilecek bir heyetin de onlara Vardak’a teknik ve bilgi ve diğer konularda destek vermeye hazır olduğunu söyledi.
Daha Sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Halim Fidai’ye günün anısına çini işlemeli bir tabak hediye ederken, konuk vali de ülkesinden getirdiği Afgan yapımı bir tesbih ile yine Afgan yapımı bir madalyonu Ali Gökşin’e armağan etti.-

ANKARA’YA DEV STAT MÜJDESİ

Konuşmasında, Ankara için çok büyük bir müjde de veren Bakan Özak, Türkiye’nin çeşitli illerinde stat yapımına başlandığını ya da protokollerin imzalandığını söyleyerek, bu statların en büyüğünün Ankara’ya yapılacağını açıkladı. Bu konuda finansman modellerinin oluşturulduğunu bildiren Bakan Özak, şu bilgileri verdi:
“Cebeci Stadı’nı değerlendirerek, mevcut yere veya biraz daha büyüterek 19 Mayıs’a; stadıyla, spor kompleksiyle Ankara’ya yakışır, dünya başkentlerine yakışır bir stat ve onun düzenlemesini yapmaya çalışacağız. Bu bizim görevimiz, belki de biraz geç kaldık. Orada hata bizim oldu. Çünkü çok büyük organizasyonlarla uğraştığımız için Sayın Başkanımızın defalarca, ‘Başlayalım’ demesine rağmen biz biraz geciktik, açık söyleyeyim. Burada hata varsa bizimdir, ama bu konuda eksikliğimizi biliyoruz. İnşallah bu yıl bunun protokolünü yapacağız. Çünkü Ankaralılar buna layık.”

-24 NİSAN’DA GÖRKEMLİ AÇILIŞ…

24 Nisan’dan itibaren dünya çocuklarının buluşacağı Başkent Ankara’da yapılacak olan “Dünya Çocuk Oyunları” görkemli bir açılışa da ev sahipliği yapacak.
Ankara Arena Spor Salonu’nda birbirinden güzel ve özel şovlarla açılışı gerçekleştirilecek olan organizasyonda, vurmalı çalgılar virtüözü, darbuka ustası Burhan Öcal ve dev bir ekiple Anadolu İlhamları, Ünlü Alman Uçan Davulcuları şovlarıyla göz dolduracak.
Medeniyetlerin ve çocukların buluşacağı görkemli açılış gününde ayrıca Hacettepe Akademik Senfoni Orkestrası, Tülay Uyar ve Ankara Devlet Balesi’nin “İnsan hep mavilerle sevmeli Sevmeli ki; Nazar değmesin” sahnesi, Kültür Bakanlığı Çocuk Korosu, Hakan Aysev ile dünyanın en önemli uluslararası organizasyon seremonilerine imzasını atmış bir firma tarafından tasarlanan Spinifex ışık ve görsel efekt şovları da Başkent’te yaşanacak coşkuyu katlayacak.
Tüm bunlarla yetinilmeyecek olan ve Başkent’te çocuklar için bir hafta boyunca spor dolu günler yaşatacak Oyunlar’ın açılışında ayrıca, 500 dansçı ve FOMGED ile görkemli sahne performansları da dünyayı büyüleyecek.