Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

YAŞLI DOSTU BELEDİYE

Başkentli vatandaşlara rahat ve huzurlu bir kent yaşamı sunmayı hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, verdiği hizmetlerle toplumun her kesimini kucaklamaya devam ediyor.

01 Nisan 2019 Pazartesi 12:00
YAŞLI DOSTU BELEDİYE

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI'NA BAĞLI YAŞLI HİZMET MERKEZİ'NİN ÜYE SAYISI 52 BİN 537'E ULAŞTI

-MERKEZ YAŞLI ÜYELERİNE; TEMİZLİK, BAKIM-ONARIM, SAĞLIK, KİŞİSEL BAKIM VE TATİL HİZMETİNİ ÜCRETSİZ SUNUYOR

-EKİPLER HER GÜN 100 ÜYENİN EVİNDE TEMİZLİK HİZMETİ VERİYOR

yasli_dostu_330.jpgBaşkentli vatandaşlara rahat ve huzurlu bir kent yaşamı sunmayı hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, verdiği hizmetlerle toplumun her kesimini kucaklamaya devam ediyor.

         İnsan hayatının en özel ve önemli dönemlerinden biri olan yaşlılık evresinde, Başkentli büyükleri kültür ve sağlık gibi çeşitli alanlarda birçok hizmetle buluşturan Büyükşehir, sunduğu sosyal hizmetlerle de yaşlıların hem hayatlarını kolaylaştırıyor hem de güzelleştiriyor.

YAŞLIYA UZANAN SICAK EL

         Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği etkinliklerle bir yandan yaşlıların sosyal hayatın içinde aktif bir şekilde var olabilmelerine imkan sağlarken bir yandan da sağlık, temizlik ve evde bakım hizmetleriyle günlük yaşamlarına destek olmayı sürdürüyor.

Sunulan tüm bu hizmetlerden yararlanmak isteyen yaşlı vatandaşların Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlılara Hizmet Merkezi'ne üye olması yeterli oluyor. Psiko-sosyal ve ekonomik yönden incelenen yaşlılar uzman görüşleri doğrultusunda merkez üyeliğine kabul ediliyor.

25 YILDIR HİZMET VERİYOR

         Yaşlıların ev ortamında desteklenerek toplumdan soyutlanmadan yaşamlarına devam etmelerini sağlamak amacıyla 1994 yılında kurulan Yaşlılara Hizmet Merkezi'nin 2019 yılı itibariyle üye sayısı da 52 bin 537’ye ulaştı.

         Son yıllarda artan üye sayısıyla vatandaşların da takdirini toplayan Yaşlılara Hizmet Merkezi'nde ulaşımdan sağlığa, temizlikten kişisel bakıma kadar birçok hizmet ücretsiz olarak veriliyor.

GÜNDE 100 EV TEMİZLENİYOR

Her gün 100 üyeye temizlik, 15 üyeye evde sağlık,10 üyeye evde psikolojik destek ve 5 üyeye de bakım-onarım hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi Yaşlılara Hizmet Merkezi; talep edildikçe, kimsesi olmayan yaşlılara yemek hizmeti, vücut temizliği hizmeti ile berber hizmeti de veriyor.

         Merkez 1994’ten bugüne kadar üyelerine evlerinde;

487 bin 165 kez temizlik,

38 bin 953 kez bakım ve onarım,

107 bin 778 kez sağlık,

54 bin 427kez psiko-sosyal destek,

2 bin 486kez berber,

3 bin 121 kez banyo

3 bin 750 kez yemek yapımı hizmeti verdi.

GEZİLER NEFES ALDIRIYOR

         Yaşlı vatandaşlar şehir içinde düzenlenen gezilerin yanı sıra şehir dışında gerçekleştirilen tatil programlarıyla da gönüllerince gezme imkanı buluyor.

Yeşil ve mavinin buluştuğu Akçakoca, Altınoluk ve Kesikköprü Kampları’nda bugüne kadar 13 bin 489 yaşlı üye misafir edildi.

“BİZLERİ DÜŞÜNEN BİRİLERİ VAR”

Yaşlılar Hizmet Merkezi’nin tüm bu hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdiler:

Alime Ünal: “Yaklaşık 5 yıldır Yaşlılara Hizmet Merkezi'ne üyeyim. Evimize kadar gelip temizlikten tamirata her işimizi görüyorlar. Aynı zamanda bizim için düzenledikleri gezilere de katılıyoruz. Gençliğimizde fırsat bulup gezemediğimiz için şimdi bu imkanlardan yararlanıyoruz. İhtiyacımız olabilecek her ayrıntıyı düşünüyorlar. Bizlere bu kolaylıkları sunan Büyükşehir'e teşekkür ederiz.”

Neşet Ünal: “Artık yaşlandık. İş yapmaya gücümüz yetmiyor. Büyükşehir bize her türlü desteği sağlıyor, bizi hiç yalnız bırakmıyor. Sunulan tüm hizmetlerden çok memnunuz.”

Tekmile Devrek: “Müracaat ettikten sadece 1 gün sonra Büyükşehir evime ekip gönderdi. Tüm işlerimi hallettiler. Çok büyük kolaylık. Çok teşekkür ederiz.”

Bahattin Devrek: “Eskisi gibi her işe koşturamıyoruz. Perde asamıyoruz, ampul değiştiremiyoruz. Sağlık problemlerimiz de var. Büyükşehir bizim elimiz kolumuz oluyor. Bizleri düşünen birileri var.”

BÜYÜKŞEHİRDEN YAŞLILAR HAFTASI ETKİNLİĞİ

           Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yaşlılar Haftası” kapsamında “Yaşlılık Yarınımızdır” başlığıyla özel bir etkinlik düzenledi. Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nun da Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen program ile yaşlılar gönüllerince eğlendiler.

Yaşlılar Lokali, Yaşlılar Bilgi Erişim Merkezi ve Yaşlılara Hizmet Merkezi üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Ney ve şiir dinletisi ile duygusal bir ortamın yaşandığı salonda bulunan yaşlılar FOMGET Halk Oyunları Ekibi’nin birbirinden hareketli oyunlarına eşlik ettiler. Yaşlılar Lokali üyelerinden oluşan koro Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan birçok şarkıyı seslendirdiler.

         Program sonunda “Sıfır Atık Projesi”ne destek veren Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara bez torbadan oluşan hediye paketi dağıttı.

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA 

         Ankara Büyükşehir Belediyesi ayrıca Başkent’te yaşayan yaşlı vatandaşların ulaşımlarını rahatça sağlamaları amacıyla kent içi ulaşımlarını da ücretsiz olarak sağlıyor.

         EGO serbest ulaşım kartıyla 61-64 yaş aralığında olan yaşlılar, günün belirli saatlerinde, 65 yaş üzeri yaşlılar ise günün her saatinde Başkent’te istedikleri yere ücretsiz olarak seyahat ediyor.

YAŞLI DOSTU BELEDİYE
YAŞLI DOSTU BELEDİYE
YAŞLI DOSTU BELEDİYE
YAŞLI DOSTU BELEDİYE