11 Nisan 2013 Perşembe 00:00
YAŞLILARA HİZMET MERKEZİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAŞLILARA HİZMET MERKEZİ ÜYELERİ “GEÇMİŞ VE GELECEK EL ELE” PROGRAMI KAPSAMINDA MEZUN OLDUKLARI LİSEYİ ZİYARET EDEREK, HAYAT TECRÜBELERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI

yaslilara_hizmet_merkezi_330_11042013.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Yaşlılara Hizmet Merkezi’nin beş üyesi, “Yaşlılar ve Gençler El Ele” programı kapsamında gençlerle buluşarak, tecrübelerini aktarma şansı buldu.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, geçmişten geleceğe köprü olan 60 yaş ve üstü bireylerin sosyal hayatlarını güçlendirmeye devam ediyor. Belediye bünyesinde Küçükesat’ta hizmet veren Yaşlılara Hizmet Merkezi de üyelerine pek çok proje ile yaşam desteği sunuyor.

“Yaşlılar ve Gençler El Ele” programı kapsamında üyelerden; Şaziye Serir, Mehmet Serir, Edibe Mıhçalıoğlu, Abdullah İçli ve Mustafa Taş, 1965 yılında mezun oldukları ve Ankara’nın köklü liselerinden Kocatepe Mimar Kemal Lisesi ’ni ziyaret etti.

Tunalı Hilmi Caddesi’ndeki lisenin konferans salonunda  gerçekleşen programda, Merkez üyeleri, lisenin şimdiki öğrencileri gençlere, tecrübelerini aktarırken, kendi anılarını da tazeleme imkanı buldular. Yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen programda, zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

Programa konuk olan Merkez üyeleri, yoğun alkış alan sohbetin ardından öğrenciler ve Merkez idarecileri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Lise öğrencileri konuklarını çiçeklerle ve hediyelerle uğurladı.

Anılarını tazelemenin ve tecrübelerini aktarmanın mutluluğunu yaşayan Merkez üyeleri, bu duygusal etkinlik için,  Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere, emeği geçen bütün yetkililere teşekkürlerini ilettiler.