Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Yazlık Otobüs Gezilerine İlgi Büyük, Kışlıklar Yolda...

Büyükşehir Belediyesi’nin Shopping Fest kapsamında 8 Haziran’da başlattığı “Üstü Açık Gezi Otobüsleri” ile şehir turu, yaz boyunca devam ederek, Başkentlilerden büyük ilgi gördü.

13 Eylül 2012 Perşembe 01:59
Yazlık Otobüs Gezilerine İlgi Büyük, Kışlıklar Yolda...

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BÜYÜK İLGİ GÖREN YAZLIK GEZİ OTOBÜSLERİNİN KIŞLIK MODELLERİNİ DE HAZIRLIYOR

tur_otobus_400_13092012.jpgBüyükşehir Belediyesi’nin Shopping Fest kapsamında 8 Haziran’da başlattığı “Üstü Açık Gezi Otobüsleri” ile şehir turu, yaz boyunca devam ederek, Başkentlilerden büyük ilgi gördü.
Eylül ayı sonuna kadar devam etmesi planlanan Atatürk Bulvarı üzerindeki turistik ring seferleri, yolcularına püfür püfür bir Ankara turu yaptırıyor. EGO Genel Müdürlüğü, yaza damgasını vuran otobüslerin kışlık modellerinin de hazırlığı içerisinde.
Başkent’e turistik değer katan projeler, Büyükşehir Belediyesi tarafından tek tek hayata geçilirken, yaza damgasını vuran “üstü açık otobüslerle şehir turu” Ankaralılar ve kente konuk olan turistler tarafından oldukça seviliyor.
Eylül ayı sonuna kadar devam etmesi planlanan kent turları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor ve zevkle anlatılıyor.  

-ATATÜRK BULVARI’NDAÜCRETSİZ RİNG-
Her biri EGO Otobüs Atölyeleri’nde imal edilen üstü açık 20 adet yazlık otobüsten 5 tanesi, her gün Güvenpark önünden kalkarak Kuğulupark, Ulus Meydanı olmak üzere Atatürk Bulvarı üzerinde gezi amaçlı ücretsiz ring seferi yapıyor. Diğer otobüsler ise gelen taleplerin değerlendirilmesiyle turistik geziler için topluluklar, okullar, dernekler, sivil toplum örgütlerinin hizmetine sunuluyor. Gezi sırasında otobüste çalan günün sevilen parçalarıyla eğlenme fırsatı bulan vatandaşlar, kentin turistik yerleri ve proje alanlarını da görme fırsatı buluyor.  
Başkent’te her öğle saat 13.00’da başlayan ve yarım saatte bir hareket eden ücretsiz ring seferleri, saat 21.30’a kadar devam ediyor.
EGO Genel Müdürlüğü, pek çok Avrupa kentinde bulunan otobüslerin, kışlık modelleri için de hazırlıklara başladı. Yine EGO atölyelerinde hazırlanacak otobüsler, soğuk hava şartlarında da ücretsiz kent turu yapma imkanı sunacak.