Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

YENİ ÇİFTLİK BULVARI'NA SON RÖTUŞLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda törenle hizmete açacağı 14 kilometrelik Yeni Çiftlik Bulvarı’nda son rötuşlar yapılıyor.

28 Ağustos 2013 Çarşamba 09:51
YENİ ÇİFTLİK BULVARI'NA SON RÖTUŞLAR

-30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NDA BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN AÇILIŞINI YAPACAĞI 14 KİLOMETRELİK YENİ ÇİFTLİK BULVARI’NDA SON ROTUŞLAR YAPILIYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇİÇEKLERLE VE AĞAÇLARLA BEZEMEYE DEVAM ETTİĞİ DEV BULVAR, MUHTEŞEM AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

ciftliksonrotus_2.JPG       Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda törenle hizmete açacağı 14 kilometrelik Yeni Çiftlik Bulvarı’nda son rötuşlar yapılıyor.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi, yapımını gerçekleştirdiği Başkent trafiğinin yeni can damarı olacak Yeni Çiftlik Bulvarı’nı muhteşem açılışa hazırlayarak, çiçeklerle ve ağaçlarla bezemeye devam ediyor.

       Celal Bayar Bulvarı ile Etimesgut’taki Hava Hastanesi arasındaki 14 kilometrelik gidiş-geliş toplam 8 şeritlik, yeşiller içindeki Yeni Çiftlik Bulvarı, İstanbul ve Eskişehir yollarının alternatifi olarak hizmet verecek. Türkiye’nin en yeşil yolu olma özelliğiyle de dikkat çeken Bulvar, üzerindeki 2 dev viyadük, 17 alt-üst geçit ve köprü ile toplam 19 kilometre uzunluğundaki 19 ayrı bağlantı yoluyla da çevresindeki bölgeleri birbirine bağlayacak.

       Devasa yol boyunca asfaltıyla, levhalarıyla, çizgileriyle, köprüleriyle, aydınlatmasıyla, estetik ve modern görüntüsüyle bütünleşen yeşillendirme çalışmaları süren Yeni Çiftlik Bulvarı, 30 Ağustos’taki açılışa hazırlanıyor.

-SADECE YEŞİL İÇİN 1200 PERSONEL VE 50 İŞ MAKİNESİ

         Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yoğun çalışmasıyla okullar açılmadan hizmete girecek olan Bulvar’da, son rötuşları yapan ekipler, toplam 1 milyon metrekarelik alanındaki yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor.

         Köprüleriyle, viyadükleriyle, alt ve üst geçitleriyle, hepsinden önemlisi de muhteşem güzellikteki, yeşilin her tonunun hakim olacağı özel çevre düzenlemesiyle göz dolduran bulvardaki yeşillendirme çalışmaları için uzman peyzaj mimarı ve ziraat mühendisleri gözetimindeki 3 bine yakın personel gece gündüz çalışıyor.

50’ye yakın iş makinesi ve kalabalık personelle 14 kilometrelik bulvarın refüjü de dahil dört bir tarafını yeşile bezemeye devam eden ekipler, bu kapsamda süs eriği, akçaağaç, ladin, mazı, karaçam gibi boyları 6 metreye yaklaşan ağaçlar ile sedir, ardıç, gül, altın çanak gibi çalı gruplarının dikimini gerçekleştiriyor. Bulvara 15 ayrı türde toplam 4,5 milyona yakın ağaç, çiçek ve çalı grubunun dikimi gerçekleştirecek olan ekipler, ayrıca 600 bin metrekarelik alanda da çimleme çalışması yaptı. Yapılan çalışmaların ardından da bu yemyeşil atmosferin korunması için de özel sulama sistemi yine yol boyunca yerleştirildi.

-30 AĞUSTOS’U BEKLİYOR

Ağaçlarla ve çiçeklerle süslenen bulvarın açılışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda saat 14.00’da Büyükşehir Belediye Binası arkası Celal Bayar Bulvarı Dört Mevsim Çevre Parkı’nda Başbakan Erdoğan ve Başkan Gökçek’in katılacağı törenle yapılacak.

YENİ ÇİFTLİK BULVARI'NA SON RÖTUŞLAR
YENİ ÇİFTLİK BULVARI'NA SON RÖTUŞLAR
YENİ ÇİFTLİK BULVARI'NA SON RÖTUŞLAR
YENİ ÇİFTLİK BULVARI'NA SON RÖTUŞLAR
YENİ ÇİFTLİK BULVARI'NA SON RÖTUŞLAR
YENİ ÇİFTLİK BULVARI'NA SON RÖTUŞLAR
YENİ ÇİFTLİK BULVARI'NA SON RÖTUŞLAR