YENİ İLÇELERE HİZMET YAĞDI
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte sınırlarına katılan çevre ilçeler başta olmak üzere 25 ilçeye 1.5 yılda 2 milyar 257 milyon TL'lik hizmet yağdırdı. İlçelerde mahalle statüsüne kavuşan köylere kadar ulaştırılan hizmetler arasında yol açma-asfaltlamadan kaldırım, meydan, bariyer, bordür, havuz, çevre düzenlemelerine kadar çok sayıda hizmet yer aldı.
11 Kasım 2015 Çarşamba 10:20-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YEREL SEÇİMLERDEN SONRA 25 İLÇEDE, 2 MİLYAR 257 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPTI
-YATIRIMLAR ARASINDA YOL AÇMA-ASFALTLAMADAN KALDIRIM, MEYDAN, BARİYER, BORDÜR, HAVUZ, ÇEVRE DÜZENLEMELERİNE KADAR ÇOK SAYIDA HİZMET YER ALDI
-İLÇELERDEKİ OKULLARA, İBADETHANELERE, TEMİZLİK ARACI BAŞTA OLMAK ÜZERE MALZEME VE TEKNİK EKİP DESTEĞİ SAĞLANDI
-KÖY KONAKLARI YAPILDI, CAMİLER TADİLATTAN GEÇİRİLDİ, KENT MOBİLYALARI YAPILDI
-ÇEVRE İLÇELERE 40 PARK, 500 BİN ADET ÇALI, AĞAÇ VE ÇİÇEK DİKİLDİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte sınırlarına katılan çevre ilçeler başta olmak üzere 25 ilçeye 1.5 yılda 2 milyar 257 milyon TL'lik hizmet yağdırdı. İlçelerde mahalle statüsüne kavuşan köylere kadar ulaştırılan hizmetler arasında yol açma-asfaltlamadan kaldırım, meydan, bariyer, bordür, havuz, çevre düzenlemelerine kadar çok sayıda hizmet yer aldı.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarla, 1.5 yıllık sürede ilçelere toplam 7,8 milyon ton asfalt serilirken, toplam 20 milyon metrekare yol çalışması (yol açım, bakım, reglaj ve tarım yolu) yapıldı. Aynı dönemde ilçelerde toplam 2,2 milyon metrekare kaldırım çalışması gerçekleştirildi, 166 bin metre bariyer döşendi. Bu hizmetler için Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yaklaşık 1 milyar 800 milyon TL'lik yatırım yapıldı.
Çevre ilçeler başta olmak üzere Ankara’nın toplam 25 ilçesinde yol açımından asfalt serimine, kaldırım, bariyer çalışmalarından meydan düzenlemesine kadar bir çok çalışmayı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde mahalle statüsüne geçirilen köylere kadar “köşe bucak” götürdüğü hizmetlerle, bu yörelerin çehrelerini değiştirdi, refah düzeylerini artırdı.
-MODERN VE SAĞLAM KALDIRIMLAR...
Ankara genelinde kaldırım çalışmalarında, daha sağlam ve estetik olan bazalt taşı tercih ediliyor. Kaldırım çalışmaları sırasında bedensel engelliler için rampalar, görme engelliler için kılavuz beton parke ve noktalı (uyarıcı) beton parke kullanılarak “iz yolu” yapılıyor.
-KÖPRÜ, MENFEZ, ÜST GEÇİTLER...
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, bunların yanı sıra halen Haymana Yolu'nda menfez yapımı, merkezde yaya üst geçitleri, Kalecik'te Eşmedere Çay geçiş köprüsü yapımı, Bala'da pazar ve festival alanı üstünün kapatılması çalışmalarını yürütüyor.
Ekipler, çalışmalarını, hava koşulları uygun olduğu sürece 7/24 vardiyalar halinde sürdürüyor.
-İLÇELERE LED EKRANLAR
Büyükşehir, ilçe merkezlerine led ekranlar da yerleştirerek Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendiriyor. Akyurt, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar ve Şereflikoçhisar ilçelerinde kurulan ve yeni hizmete giren led ekranlar sayesinde, ilçelerde yaşayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ve projeleriyle ilgili bilgi sahibi olmaya başladılar.
-ESTETİK KAZANDIRAN YATIRIMLAR
Yerel seçimlerden sonra Başkent’in tüm ilçelerinde yatırım atağı başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yol ve altyapı çalışmalarının yanı sıra ilçelere estetik görünüm kazandırmak, okul ve ibadet mekanlarının eksikliklerini tamamlamak için önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, son 1.5 yılda Ankara’nın tüm ilçelerinde ihtiyaçlar ve projeler doğrultusunda 351 milyon TL tutarında yatırım yaptı.
Uzaklık gözetmeksizin, yüzlerce kilometre uzaktaki ilçeler de dahil olmak üzere tüm ilçelerde bordür-tretuvar bakım onarımı, havuz yapımı, meydan düzenlemesi oto korkuluk yapımı; boya, duvar ve sıva faaliyetleri, elektrik, kalorifer, kaynak, marangoz, sıhhi tesisat hizmetleri gibi faaliyetlerle yerleşim yerlerinde bakım hizmeti veren ve estetik kazandıran Büyükşehir Kent Estetiği Dairesi ekipleri, ilçelere, talep durumunda temizlik hizmet aracı, beton, kum, çimento, tretuvar ve demir gibi malzeme yardımında da bulundu.
Türkiye’de ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve daha sonra pek çok belediyenin örnek alarak kendi bünyesinde kurduğu Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, merkez ve uzak ilçelerde ibadet mekanları ve köy konaklarında onarımlar gerçekleştirirken, çok sayıdaki okula da yardım yağdırdı. Okulların çimento, kum, bordür ve temizlik malzemesi gibi ihtiyaçları da bu birim tarafından giderildi. Ayrıca gelen talepler doğrultusunda okul bahçeleri de geleneksel çocuk oyun alanları çizgileriyle donatıldı.
Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde, mezarlık temizlikleri, köy meydanları yapımı, köprüler, camiler, üstgeçitler, cami ve okul hafriyatlarının alınması, deprem riski taşıyan binaların yıkılması gibi faaliyetlerde de bulundu.
-TURİZM YATIRIMLARI
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı; nüfus yoğunluğu fazla olan merkez ilçelerde, aralarında dev turizm yatırımlarının da olduğu ANKAPARK, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı gibi büyük projelerle birlikte, kent giriş kapıları, cephe aydınlatmaları, altgeçitler, yaya alt ve üstgeçitleri, engelli platformları, engelli bireyler için hissedilir yüzeyler, kavşaklar, metro ve karayolu ulaşım ağlarının ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarını yoğunlaştırdı.
-MEYDAN ÇALIŞMALARI
Kent Estetiği Dairesi, ilçelerin tamamında meydan düzenlemeleri yaptı. Fen İşleri Dairesi de Beypazarı ile Polatlı'nın merkezinde, bazalt kaplamalı üçlü poligon taşlarla meydan çalışması yaptı, cadde ve kaldırımları yeniledi. Ağır tonajlı araçların yolu ve kaldırımı tahrip etmemesi için yolun altına hasır çelik döşenerek yol sağlamlaştırıldı. Ayrıca meydanlarda görme engelliler için iz yolu çalışması da yapıldı.
Tüm ilçelerde bölgenin özelliğini yansıtan metal ve dekoratif meydan saatleri de yapılarak, alanlara estetik bir görünüm kazandırıldı.
-ÇEVRE İLÇELERE 500 BİN AĞAÇ, ÇALI, ÇİÇEK
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı da kent mobilyaları, oyun grupları, parklar, köy konaklarının yeniden yapılması veya yenilenmesi, ağaç, çalı, çiçek dikimleri gibi Başkent’in dört bir tarafında çalışmalar yaptı.
Bu birim tarafından çevre ilçelere toplam 40 park yapılırken, bu ilçelere 500 bin adet ağaç, çalı ve çiçek dikilerek, kişi başına düşen yeşil alan miktarı da yükseltildi.
-335 ADET KÖY KONAĞI
Bu çalışmaların yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, “Köy Konaksız Mahalle kalamayacak. Köy konağı olmayan mahallelere yenilerini yapacağız. Kullanılmaz olanları ise revize ederek tekrar aktif hale getireceğiz” sözlerinin ardından 335 adet yeni köy konağı yapıldı, bir kısmı tadilattan geçirildi. Bunların yanında bulunan okul, cami ile diğer kamuya ait binaların da tadilatı ve çevre düzenlemesi yapıldı.
Bu birim tarafından da son 1 yılda tüm ilçelere 106 milyon TL’nin üzerinde harcama yapıldı.