Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

YENİLENEN FEZA GÜRSEY, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Altınpark’taki Feza Gürsey Bilim Merkezi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin ziyaretine hazır hale getirildi.

03 Ekim 2016 Pazartesi 09:39
YENİLENEN FEZA GÜRSEY, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

-ALTINPARK’TAKİ FEZA GÜRSEY BİLİM MERKEZİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEREK, YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİLERİN ZİYARETİNE HAZIRLANDI

-ADINI, ULUSLARARASI ÖDÜLLER ALAN TÜRK BİLİM ADAMI FEZA GÜRSEY’DEN ALAN BİLİM MERKEZİ'NDE YENİ EĞLENCELİ DENEYLER, GÖSTERİLER VE UYGULAMALAR, ÇOCUKLARI BEKLİYOR

         feza.jpgAltınpark’taki Feza Gürsey Bilim Merkezi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin ziyaretine hazır hale getirildi.

         Adını, uluslararası üne sahip ve birçok ödüller almış ünlü bilim adamı  Feza Gürsey’den alan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce, eğitime katkı hedefleri doğrultusunda Altınpark’ta 23 Nisan 1993'de kurulan Feza Gürsey Bilim Merkezi, bilime ilgi duyan her yaştan ziyaretçiyi, yenilenmiş haliyle bekliyor.

İçinde yer alan 48 parçalık deney setiyle öğrencilerin eğlenceli ortamda bilimin temel prensiplerini öğrenmesini sağlayan, deneyler ve gösterilerle geleceğin bilim adamlarının ufkunu açan Feza Gürsey Bilim Merkezi'nde, ANFA tarafından onarımlar ve mekansal yenilikler yapıldı.

Yeni dönemde, bilimin eğlenceli dünyasını daha fazla öğrenciye ulaştırmak amacıyla Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde hazırlanan “Çılgın Profesör ve Ufaklık” ile “Dinozor Firarda” adlı bilim tiyatroları, AVM’lerde ve okullarda sahneleniyor.

Öğrencilerin daha fazla deney yapabilme imkanına kavuşmaları için “süt, su, hava ve co" deneyleri”, “çılgın renkler” bilim atölyesi, “böcek, seramik, mozaik" atölyeleri ile “arkeoloji kampı” uygulamalarına başlandı.

Çocuklar, “durgun elektrik” ve“sıvı azot” gösterileri, Dinozor Dünyası sergisi, hareketli dinozor modellerinin yer aldığı 7D sinema uygulamasında eğlenceli dakikalar yaşıyor.

Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde doğum günlerini arkadaşlarıyla bilimsel deneylerle eğlenerek kutlamak isteyen çocuklar için de kutlama programları hazırlandı. 

-DİNOZOR DÜNYASI SERGİSİ

Bilim Merkezi’nde bulunan “Dinozor Dünyası” sergisinde, yaklaşık 65 milyon yıl önce yok olan dinozorların, o zamanki yaşamsal ortamı hazırlandı. Doğal ortamlarıyla herkese hitap eden sergi, sır dolu ani yok oluşlarıyla, en çok merak edilen canlıların dünyasına ışık tutuyor.

Sergide, daha önce sergilenmemiş; denizde yaşayan dinozorlar, karada yaşayan dinozorlar ve uçan dinozorlar, dev ekranlarda canlanıyor. Ayrıca merkezin girişinde bulunan hareketli dev dinozorlar, izleyenlere eğlenceli ve şaşırtıcı anlar yaşatıyor.  

Feza Gürsey Bilim Merkezi, elektriğin günlük yaşamımızdaki etkilerinden yıldırımın oluşmasına, sıcak hava balonundan yerçekimine, şaşırtıcı algılama olayları ve uzaya ilişkin kavramlara kadar pek çok bilimsel ve teknik konuda ziyaretçilere deneyler yapma, eğlenerek öğrenme imkanları sağlıyor. Bütün deney setlerinin ziyaretçilerin emrine sunulduğu Merkez’de, rehberler de her yaştan ziyaretçilere yardımcı oluyor ve ev sahipliği yapıyor. 

-YILIN HER GÜNÜ ZİYARETE AÇIK

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait ANFA (Ankara Altınpark İşletmeleri Ltd. Şti) tarafından işletilen Feza Gürsey Bilim Merkezi, 1995 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından ilköğretim ve lise öğrencilerine tavsiye edildi.

Feza Gürsey Bilim Merkezi, 09.00-18.00 saatlerinde yılın her günü ziyaret edilebiliyor. Bireysel (20 kişiye kadar) ziyaretlerde süre sınırı bulunmuyor. Grup ziyaretlerinde ise seanslar halinde ziyaret edilebiliyor. Merkez’e toplu ziyaretler için 317 99 19 ve 596 90 15 No’lu telefonlardan randevu alınabiliyor.

-FEZA GÜRSEY KİMDİR?

1944 yılında İstanbul Üniversitesi’nde fizik-matematik eğitimi alan ve 1950’li yıllardan başlayarak Türkiye'yi dünya bilim çevrelerine tanıtmış olan Feza Gürsey, "yüksek enerji fiziğinden", "istatistik fiziğe" kadar geniş bir yelpazede bilimde yeni çığırlar açan çalışmalar yaptı.

Ortak özelliği; doğadaki simetrilerin ortaya çıkarılması, incelikli bir matematiksel yapı ile ifade edilmesi olarak da nitelendirilebilecek çalışmalara imza atan Gürsey, yaşamı boyunca dünya çapında birçok ödül almış, Türk bilim tarihinin ilk ve son Teorik Fizik Kürsüsü’nün temelini oluşturan 2 öğretim üyesinden biri oldu.

YENİLENEN FEZA GÜRSEY, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
YENİLENEN FEZA GÜRSEY, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
YENİLENEN FEZA GÜRSEY, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
YENİLENEN FEZA GÜRSEY, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
YENİLENEN FEZA GÜRSEY, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
YENİLENEN FEZA GÜRSEY, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
YENİLENEN FEZA GÜRSEY, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
YENİLENEN FEZA GÜRSEY, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
YENİLENEN FEZA GÜRSEY, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR