Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

YENİMAHALLE SINIRI YENİDEN DÜZENLENDİ

Birbirinden kopuk “Kuzey ve Güney şeklinde iki parçalı” olan Yenimahalle sınırları, tek parça haline getirildi.  İlçe’nin bazı mahalleleri Etimesgut, bazı mahalleleri de Çankaya sınırlarına katıldı Başkan Gökçek: “TBMM’nin almış olduğu karar, şehircilik ve plancılık açısından son derece doğru bir karardır. Türkiye’de iki parçadan oluşan hiçbir ilçe belediyesi yok” “Traji-komik bir olay TBMM tarafından düzeltilmiştir”

13 Kasım 2012 Salı 17:40
YENİMAHALLE SINIRI YENİDEN DÜZENLENDİ

Picture_1.jpgYenimahalle ilçesinin birbirinden kopuk “Kuzey ve güney şeklinde iki parçalı” olan sınırları yeniden düzenlenerek, ilçe tek parça haline getirildi. Yenimahalle’nin bazı mahalleleri Etimesgut, bazı mahalleleri de Çankaya sınırlarına katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önergenin TBMM’de kabulü üzerine “Traji-komik bir olay TBMM tarafından düzeltilmiştir” değerlendirmesini yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı üzerindeki görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzasıyla Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki bazı mahallelerinin Çankaya ve Etimesgut ilçelerine bağlanmasına ilişkin verilen önerge kabul edildi.

Sınır değişikliklerine ilişkin gazetecilerin soruları üzerine görüşlerini açıklayan Başkan Gökçek, konu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

KARAR ÇOK DOĞRU”

TBMM’nin almış olduğu karar, şehircilik ve plancılık açısından son derece doğru bir karardır. Türkiye’de iki parçadan oluşan hiçbir ilçe belediyesi yok. Yenimahalle’nin ilk sınırları tespit edilirken   yapılan planlama son derece traji-komik bir olaydı. Büyükşehir Belediye yasası ilk uygulamaya konulduğunda, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Mehmet Altınsoy zamanında ilçelerin ilk sınırları kaymakamlar tarafından tespit edilmişti. Yenimahalle Kaymakamı, o dönemde Çayyolu tarafında oturduğu için evinin bulunduğu yerin Yenimahalle sınırları içerisinde kalmasının uygun olacağını söylemiş ve plan böyle geçmişti. Böylesine traji-komik bir olayın TBMM tarafından düzeltilmiş olması takdire şayan bir olaydır. Ankara için hayırlı olsun.”

gokcek_bilgisyar_twitter.jpgİLÇE SINIRLARINDAKİ DEĞİŞİKLİK ŞÖYLE:

Güney ve Kuzey olarak birbirinden kopuk iki parçalı halde bulunan Yenimahalle sınırlarını tek parça haline getiren yeni düzenlemeyle, ilçenin kuzey bölümü korunarak; Kuzey bölümünden tamamen kopuk olan Güney bölümündeki; Dodurga ve Alacaatlı Mahallelerinin çevre yolu dışında kalan ile Aşağı Yurtçu, Yukarı Yurtçu, Ballıkuyumcu, Fevziye ve Şehit Ali Mahalleleri tüm sınırlarıyla birlikte Etimesgut’a bağlanıyor.

Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu doğusunda kalan ana bölümleri ile Çayyolu, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent  Mahalleleri tüm sınırları ile Çankaya’ya katılıyor.