Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

YERLİ MALI HAFTASI

Ankara Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Doğru Beslenmeye Birlikte Adım Atalım Projesi'' kapsamında, Dr. Ufuk Ege Anaokulu'nda düzenlenen etkinlikte, “Yerli Malı Haftası” başladı.

15 Aralık 2015 Salı 09:01
YERLİ MALI HAFTASI

-ANKARA VALİLİĞİ İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BİR ANAOKULUNDA DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKLE
YERLİ MALI HAFTASI BAŞLADI
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER VE JEOTERMAL KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANI GÜVEN:
“ÜMİT EDİYORUZ Kİ BAŞLATTIĞIMIZ UYGULAMA ÖRNEK TEŞKİL EDECEK”

yerli_mali.jpgAnkara Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Doğru Beslenmeye Birlikte Adım Atalım Projesi'' kapsamında, Dr. Ufuk Ege Anaokulu'nda düzenlenen etkinlikte, “Yerli Malı Haftası” başladı.
12-18 Aralık günlerinde kutlanan hafta dolayısıyla Batıkent Dr. Ufuk Ege Anaokulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, projeye katkı sunan Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Ankara Üniversitesi yetkilileri katıldı.
“Doğru Beslenmeyle Birlikte Adım Atalım Projesi”ni, çocuklara doğru beslenme alışkanlığı kazandırılmasında önemli bir proje olarak değerlendirdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynakları Dairesi Başkanı Özgür Güven, Yerli Malı Haftası'nı da fırsat bilip, Dr. Ufuk Ege Anaokulu’nda pilot uygulama yaparak, bugünü düzenlediklerini söyledi.
“Yerli Malı Haftası”nın giderek anlamını yitirmekte olduğunu kaydeden Güven, “Düzenlediğimiz bu pilot Yerli Malı Haftası kutlamasında, özel olarak doğal ve ev yapımı yöresel lezzetleri bulundurmaya özen gösterdik. Ümit ediyoruz başlattığımız bu uygulama, diğer okullara ve Yerli Malı Haftası kutlamalarına örnek teşkil edecek ve Yerli Malı Haftası, taşıdığı özel anlamı yeniden kazanacak” dedi.
Etkinlikte daha sonra Dr. Ufuk Ege Anaokulu öğrencileri, doğru beslenmenin önemini vurgulayan mesajları, skeçler, oyunlar ve şarkılarla dile getirdiler.
Toprak Mahsulleri Ofisi’nce hazırlanan ve su tasarrufunun önemini konu alan bir çizgi filmin de izlendiği etkinlikte, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Gıda Hijyeni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli, çeşitli görseller ve çizgi film eşliğinde, sağlıklı beslenme, vücut temizliğiyle ilgili uyulması gereken kuralları eğlenceli bir üslupla anlattı.
Daha sonra konuklar, Dr. Ufuk Ege Anaokulu velilerinin hazırladığı Ankara ve ilçelerine özgü yemeklerin tadına baktılar.

YERLİ MALI HAFTASI
YERLİ MALI HAFTASI
YERLİ MALI HAFTASI
YERLİ MALI HAFTASI
YERLİ MALI HAFTASI
YERLİ MALI HAFTASI
YERLİ MALI HAFTASI