Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Yoksullarla Dayanışma Haftası Etkinlikleri…

-SOSYAL HİZMETLER EĞİTİM VE YARDIM VAKFI YOKSUL, YETİM, KİMSESİZ 100 AİLEYE YEMEK VERDİ

20 Aralık 2010 Pazartesi 12:39
Yoksullarla Dayanışma Haftası Etkinlikleri…

Onursal başkanlığını Nevin Gökçek’in yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) “Yoksullarla Dayanışma Haftası” destek programı çerçevesinde yoksul, yetim ve kimsesiz 100 aileye yemek verdi, çocuklara yardım dağıttı. 

1.JPG
SOS’un “Yoksullarla Dayanışma Haftası” nedeniyle  verdiği yemeğe vakfın belirlediği yardıma muhtaç aileler çocukları ile birlikte katıldılar.
İhtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara SOS tarafından yemek sırasında kaban, bot yardımı yapılırken, dağıtılan top, oyuncak araba ve bebekler küçük çocukları sevindirdi.
Yemek sırasında çocuklar illüzyonist ağabeylerinin el çabukluğu ile gerçekleştirdiği sihirbazlık gösterilerini de büyük dikkat ve zevkle izlediler.
SOS’un verdiği yemekte ev sahipliğini yapan SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, tüm masaları gezerek misafirlere hoş geldiniz derken, ailelerin teker teker sorunlarını dinledi. “Nevin abla” diye seslenen küçük çocukları severek onlarla sohbet eden Nevin Gökçek salondakilere, “Davetimi kırmadan geldiniz hepinize çok teşekkür ediyorum” sözleriyle seslenerek başladığı konuşmasına şöyle sürdürdü: 
“Burada çok sayıda çocuğu görmek beni özellikle mutlu etti. Çocukları sevindirmek kadar güzel bir şey yok. Çocuklar sevindiğinde anneler, babalarda seviniyor, Anne babalarda sevinince biz çok seviniyoruz onun için iyi ki buradasınız, iyi ki sizinle beraberiz.  Biliyorum burada hep problemli ailelerimiz var. Kimi eşi tarafından terk edilmiş, kimi eşi hapiste, kiminin eşi ölmüş, veya hanımı vefat etmiş. 
Problemli kardeşlerimiz hep bir arada. Allah sizlere yardım etsin diyorum. Gerçekten bir kadının hiçbir geliri olmadan, hayatla mücadele etmesi, evine, çocuğuna aş getirmesi kadar zor hiçbir şey yok. Vakfımızda,  duyarlılıkla bu durumda olan kardeşlerimize elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Ne kadar yardım ediyoruz? Ne kadarına yardım edemiyoruz? Yardım edebildiklerimiz için ne kadar mutluluk duyuyorsak, yardım edemediklerimiz için de o kadar üzüntü duyuyoruz. 

2.jpg
Ben her zaman şunu söylüyorum. Bizi izleyenler, bizi dinleyenler, hali vakti yerinde vatandaşlarımız çevresinde kim mağdur var, kimin neye ihtiyacı var, biraz arasınlar sorsunlar her aile bir aileyi kolları altına alsa zaten problem ortadan kalkar. Ama görüyorum ki buradaki kardeşlerimiz çok çaresiz. Biz onlara ellerimizi uzatacağız. Ama buradan sesleniyorum gerçekten elini uzatmak isteyen vatandaşlarımız varsa, onlarla biz bu kardeşlerimizi buluşturacağız. Bu bizim vazifemiz.”
Daha sonra yemeğe gelen yardıma muhtaç ailelerin başarılı çocuklarına burs vereceklerini müjdeleyen Onursal Başkan Nevin Gökçek, 9 çocuklu bir aileden en fazla 2 çocuğa burs verebileceklerini hatırlatarak okulda başarısı düşen öğrencilerin bursunu keserek, başarısı yükselen öğrencileri bur s ile ödüllendireceklerini söyledi.  
Programın sonunda vakıf tarafından büyük maddi sıkıntı çeken ailelerin çocuklarına, yaşamlarını sürdürebilmeleri için bir miktar nakit para yardımında da bulunuldu.