Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Zabıta Aşti’de Bayram Denetimi Yaptı...

07 Eylül 2010 Salı 14:02
Zabıta Aşti’de Bayram Denetimi Yaptı...

1.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ramazan Bayramı nedeniyle AŞTİ’de denetimlerini artırdı.

AŞTİ Zabıta Denetim Merkez Amirliği’nce Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde yapılan denetimlerde lokanta, pastane, büfe gibi gıda üretim ve satış yerlerinin yanı sıra şehirlerarası otobüslerde bagaj kontrolü yapıldı.
Başkentlilerin Ramazan Bayramı’nı güvenli ve huzurlu geçirmeleri için yapılan denetimlerin artırıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, şehrin giriş-çıkış  merkezi olan AŞTİ’de denetimlerin yoğunlaştığını söyledi.

Ramazan Bayramı nedeniyle AŞTİ’de araç ve yolcu trafiğinin yoğunlaştığını belirten Mehmet Ercan, “Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekiplerimizce yapılan denetimlerle AŞTİ 24 saat vardiyalı olarak denetleniyor” diye konuştu.

AŞTİ’DE YOĞUN DENETİM
2.jpgBüyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı AŞTİ Zabıta Denetim Merkez Amirliği tarafından AŞTİ’de yapılan denetimlerde lokantalar denetlenerek, teftiş defteri, gıdaların tazeliği, genel temizlik, fiyat listesine bakıldı. Lokantaların mutfak bölümleri de gezilerek  yemek yapımında kullanılan yağlar ve malzemeler kontrol edildi.

Yapılan denetimlerde lokanta ve pastaneler uygun görülürken büfe denetimlerinde ise bazı büfelere açıkta gıda satıldığı ve iş önlüğü giyilmediği gerekçesiyle peşin para cezası uygulandı.
Şehirlerarası otobüslerin bagajları da kontrol edilerek bagaj fişlerine bakıldı. Yapılan denetimlerde bazı otobüs firmalarına bagaj fişi kullanmadıkları için peşin para cezası verildi.
Bayram süresince AŞTİ’de denetimlerin yoğun olarak yapılacağını belirten yetkililer vatandaşların şikayetlerini Alo 153 nolu Mavi Masa hattına bildirebileceğini belirttiler.