Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ZABITA KADROLARINDA DERECE DÜZENLEMESİ

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı öncülüğünde kurulan Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu’nun da girişimleriyle “zabıta unvanlı kadrolarda” derece düzenlemesi yapıldı.

05 Nisan 2015 Pazar 08:10
ZABITA KADROLARINDA DERECE DÜZENLEMESİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ÖNCÜLÜĞÜNDE KURULAN ANKARA ZABITA KOORDİNASYON KURULU’NUN DA GİRİŞİMLERİYLE ZABITA UNVANLI KADROLARDA DERECE DÜZENLEMESİ YAPILDI

-ZABITA DAİRE BAŞKANI KARABUDAK : “KOORDİNASYON KURULU’NUN ÇALIŞMALARI MEYVELERİNİ VERDİ”


Zabıta DüzenlemeBüyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı öncülüğünde kurulan Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu’nun da girişimleriyle “zabıta unvanlı kadrolarda” derece düzenlemesi yapıldı.
Belediye ve bağlı kuruluşlar ile mahalli idare birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikte değişiklik yapıldı. Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeyle; daha önce 5 dereceli kadroyu işgal ederek daha üst derecelere yükselme imkanı olmayan Zabıta Memuru kadrosunun üst derecesi 3 olarak belirlenirken, Zabıta Komiserliği kadrosu ise 3 dereceli kadrodan 1 dereceli kadroya yükseltildi.
Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu’nun katkılarıyla düzenlemenin gerçekleştirildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, “Zabıta Daire Başkanlığımız öncülüğünde kurulan Ankara Zabıtası Koordinasyon Kurulu, bu sürecin öncüsü olmuş ve tüm Türkiye’deki zabıta teşkilatını ilgilendiren bir sorunu çözmüştür” dedi.

-KOORDİNASYON KURULU ÇALIŞMALARI-
Ankara Zabıtası Koordinasyon Kurulu’nun yapmış olduğu çalışmalar sonucu gerçekleştirilen düzenlemenin Türkiye genelinde görev yapan zabıta personelini ilgilendirdiğini belirten Karabudak, “Ankara Zabıtası Koordinasyon Kurulu Mevzuat ve Hukuk Komisyonu’nun mevzuat düzenlemelerine yönelik bir takım çalışmaları da devam etmektedir” diye konuştu.
Başkentin huzur ve düzeni için ilçe zabıtaları ile ortaklaşa çalışma yaptıklarını anlatan Abdurrahman Karabudak, zabıtanın moral gücü ve motivasyonunun da önemli olduğuna değinerek, “Zabıta teşkilatının görevleri esnasında motivasyonunun yüksek olması çok önemlidir. Motivasyonun yükseltilmesinin de başlıca unsuru özlük haklarında yapılacak düzenlemelerdir” dedi.

-DÜZENLEMEDE NELER VAR ?-
Yapılan düzenleme ile ilgili de bilgi veren Abdurrahman Karabudak, şunları söyledi:
“Daha önce 5 dereceli kadroyu işgal ederek daha üst derecelere yükselme imkanı olmayan Zabıta Memuru kadrosunun üst derecesi 3 olarak belirlendi. Zabıta Komiserliği kadrosu ise 3 dereceli kadrodan 1 dereceli kadroya yükseltildi. Düzenleme teşkilatımızda bu sıkıntıları yaşayan personelimizin motivasyonu açısından önemli ve büyük bir adımdır. Bunun yanında Belediyelerimize zabıta unvanlı kadrolar için yeni kadrolar da tahsis edilerek personel kadro sayısı da artırılmıştır.”

ZABITA KADROLARINDA DERECE DÜZENLEMESİ
ZABITA KADROLARINDA DERECE DÜZENLEMESİ
ZABITA KADROLARINDA DERECE DÜZENLEMESİ
ZABITA KADROLARINDA DERECE DÜZENLEMESİ