Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ZABITA'DAN GECE SEYYAR OPERASYONU

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, gece geç saatlerde açılan ve halk sağlığını tehlikeye sokan seyyar yiyecek tezgahları ile kayıt dışı ekonomiye destek veren ürün sergilerine büyük darbe vurdu. Son bir haftada artırılan operasyonlarda çok sayıda seyyar tezgaha el koyuldu.

30 Mayıs 2014 Cuma 10:16
ZABITA'DAN GECE SEYYAR OPERASYONU

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI, GECE GEÇ SAATLERDE SOKAKLARDA SATILAN SAĞLIKSIZ YİYECEK TEZGAHLARINA VE KAYIT DIŞI EKONOMİYE DESTEK VEREN SEYYAR SATICILARIN ÜRÜNLERİNE EL KOYDU

- İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNİN DESTEĞİYLE BİR HAFTA BOYUNCA SÜREN SEYYAR OPERASYONU RUTİN ARALIKLARLA DEVAM EDECEK 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, gece geç saatlerde açılan ve halk sağlığını tehlikeye sokan seyyar yiyecek seyyar_operasyon_BAR_0453.JPGtezgahları ile kayıt dışı ekonomiye destek veren ürün sergilerine büyük darbe vurdu. Son bir haftada artırılan operasyonlarda çok sayıda seyyar tezgaha el koyuldu.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle düzenlenen gece operasyonlarında seyyar satıcılara göz açtırılmadı. Son bir haftadır artırılan operasyonlar kapsamında, kent merkezindeki ana bulvar ve caddelerde açılan çok sayıda seyyar tezgah toplatıldı.

Başkentlilerin sağlığı ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele adına denetimleri artırdıklarına dikkat çeken Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile yapılan işbirliği ile son bir haftada her gece organize bir operasyon yürüttüklerini ve seyyar satıcılara büyük bir darbe vurduklarını kaydettiler. Halk sağlığı ve ekonomik önlemler açısından operasyonların rutin aralıklarla devam edeceğini belirten Zabıta yetkilileri, zaman zaman Narkotik ekiplerinin de çalışmalara katılacağını bildirdiler.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, operasyon yoğunlukla kent merkezinde yaya yoğunluklu Kızılay Güvenpark, Gima önü, Kolej, Dikimevi, Kurtuluş, GOP, Ulus, Eski Meclis önü, Sıhhiye, Mithatpaşa Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirildi.

Son bir haftada gerçekleşen operasyonlarda, 12 adet büyük boy mangal, 4 kokoreç, 6 köfte, 3 nohut-pilav tezgahı ile şemsiye, çanta, cüzdan, t-shirt gibi çok sayıda ürünün satıldığı seyyar sergiye el koyuldu.

ZABITA'DAN GECE SEYYAR OPERASYONU
ZABITA'DAN GECE SEYYAR OPERASYONU
ZABITA'DAN GECE SEYYAR OPERASYONU
ZABITA'DAN GECE SEYYAR OPERASYONU
ZABITA'DAN GECE SEYYAR OPERASYONU
ZABITA'DAN GECE SEYYAR OPERASYONU