Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ALTINDAĞLI ÖĞRENCİLER SANATLA MUTLULUĞA KOŞTU

Büyükşehir Belediyesi Ankara Sokaklarında Çalışan çocuklar Merkezi’nde geleneksel sanatlarımızın 5 ayrı dalında eğitim gören Altındağlı 56 öğrenciye sertifikaları törenle dağıtıldı.

30 Haziran 2013 Pazar 00:00
ALTINDAĞLI ÖĞRENCİLER SANATLA MUTLULUĞA KOŞTU

-Büyükşehir Belediyesi Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’nde Katıldığı Kursları Başarıyla Tamamlayan 56 Öğrenciye Törenle Sertifika Verildi

-Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’ne Kayıtlı 985 Çocuk, Hem Eğitimlerini Devam Ettirebilmeleri İçin Destekleniyor, Hem De Merkezin Sosyal Ve Kültürel Aktivitelerinden Yararlanarak Topluma Entegre Olması Sağlanıyor

sokaktakicocuklarsertifika330.jpgBüyükşehir Belediyesi Ankara Sokaklarında Çalışan çocuklar Merkezi’nde geleneksel sanatlarımızın 5 ayrı dalında eğitim gören Altındağlı 56 öğrenciye sertifikaları törenle dağıtıldı.  

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Emniyeti Çocuk Şubesi Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliğiyle “Sanatla Mutluluğa koşuyoruz”  projesi kapsamındaki kursa,  Altındağ Bölgesindeki 5 ayrı okulda eğitim gören ekonomik durumu iyi olmayan ailelerinin çocukları seçildi.  

Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar merkezi’nde gerçekleşen 3 ay süren kursa katılan 14-17 yaş arası 56 çocuğun yemek ve ulaşım masrafları Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen sertifika dağıtma törenine; Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Salih Çelik, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Ankara Vali Vekili Mehmet Seyman, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Savaş Demirel  ile branş öğretmenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin her kesimdeki vatandaşa çok sayıda hizmet sunduğuna dikkat çekerek, çocuklar ve gençler için gerçekleştirilen faaliyetleri şu sözlerle özetledi:

“Ankara’da başarıyla çalışmalarını sürdüren  5 bin metrekarelik kapalı alana sahip Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezimiz var. Bu merkezde 985 tane çocuğumuz var. Sokakta çalışmak zorunda kalan çocuklarımızın, eğitimlerini devam ettirebilmeleri, boş zamanlarında sosyal faaliyetlerde bulunabilmeleri için kurduğumuz bu merkez onların hayata hazırlanmalarında çok büyük yardım sağlıyor. Merkezde çocukların sosyalleşmeleri ve toplumda kendilerine yer edinmeleri açısından sosyal ve kültürel aktivitelere önem veriyoruz.Çocuk meclisimiz, çocuk kulüplerimiz, gençlik merkezlerimizde de faaliyetlerimiz yıl boyunca aralıksız devam ediyor.”

Daha sonra bir sosyal sorumluluk projesi olan “Sanatla Mutluluğa Koşuyoruz” eğitim programı kapsamında, 3 ay devam eden Ebru, Sedef Kakma, Cam Üfleme, Keçe Bezeme ve Karagöz- Hacivat gösteri sanatı derslerini başarıyla tamamlayan 56 öğrenci sertifikalarını salondaki bürokratların elinden aldılar.

Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ise program kapsamında çocuklara ders veren Kültür ve Turizm Bakanlığı 5 uzman öğretmenine hizmetlerinin anısına birer şilt takdim etti.  

Törenin ardından öğrenci, öğretmen, bürokrat toplu bir fotoğraf çektirdikten sonra öğrencilerin ürettikleri eserlerin sergilendiği salonun girişinde kesilen kurdelenin ardından stantları tek tek gezdiler.