Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANITLAR BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent içindeki tarihi anıtların düzenli olarak temizliğini yapıyor. Yaya yoğunluğunun en fazla olduğu merkezlerde bulunan tarihi anıtlar, basınçlı su ile yıkanıyor ve çevreleri düzenli olarak temizleniyor.

01 Kasım 2013 Cuma 10:54
ANITLAR BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLENDİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT İÇİNDEKİ TARİHİ ANITLARIN TEMİZLİĞİNİ DÜZENLİ OLARAK YAPIYOR

-YAYA YOĞUNLUĞUNUN EN FAZLA OLDUĞU MERKEZLERDE BULUNAN TARİHİ ANITLAR BASINÇLI SU İLE YIKANIYOR VE ÇEVRELERİ DÜZENLİ OLARAK TEMİZLENİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent içindeki tarihi anıtların düzenli olarak temizliğini yapıyor. Yaya yoğunluğunun en fazla guvenpark_zafer_anit_yikama-3.jpgolduğu merkezlerde bulunan tarihi anıtlar, basınçlı su ile yıkanıyor ve çevreleri düzenli olarak temizleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Ulus’ta bulunan ve Ankaralıların yanı sıra turistlerin de ilk durağı olan Atatürk Anıtı’nı ve çevresini düzenli olarak temizliyor ve kuş pisliklerini de ortadan kaldırıyor.

Güven Park’ta bulunan ve yine yoğun yaya trafiğinin görüldüğü Güven Anıtı da Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından düzenli aralıklarla yıkanıyor, çevresi de sürekli olarak temizleniyor.

Ankaralıların Cumhuriyet döneminden bu tarafa korunan mermer oturma gruplarında oturarak dinlendikleri Güven Anıtı’nın içinde yer aldığı Güvenpark da Büyükşehir Belediyesi’nin yeşillendirerek koruduğu doğal formu ile Ankaralılara nefes aldırıyor.

-ANITTAKİ SLOGANLAR SİLİNDİ

Büyükşehir Belediyesi ekipleri son olarak Kızılay’da bulunan Güven Anıtı’nda, Gezi Olayları sırasında taş duvarlarına ve kaidelerine yazılan küfür ve diğer yazılardan kalan izleri de tamamen silerek görsel kirliliği ortadan kaldırdı. Ekipler, anıtın Mamak taşından yapılmış kaidesine ve çevresine çeşitli grupların slogan izlerini basınçlı su kullanarak sildi. Türkiye’de tek olan Yazı Silme Makinesi’ni kullanarak basınçlı su ile görsel kirlilik oluşturan yazıları tamamen silen Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi ekipleri, kaide üzerine yazılı Atatürk’ün “Türk, Öğün, Çalış, Güven” özdeyişini de temizleyerek, eski haline getirdi.

-6 METRELİK HEYKELLERE VİNÇLİ TEMİZLİK

Kent Estetiği Dairesi Temizlik Şubesi ekipleri, sepetli vinçle Anıt’ın Kızılay cephesinde yer alan ve boyu 6 metreye kadar ulaşan bronz figürleri baştan aşağı basınçlı su ile yıkadı. Ekipler daha sonra da Mamak taşından yapılan anıtın tamamını kuşatan heykel ve kabartmaları da yıkayarak temizlediler. Çok sayıda kuş türünün yaşadığı ve Güvenpark’la sembolleşen güvercinlerin heykellere ve anıt çevresine yapışan pislikleri de basınçlı su kullanılarak yok edildi. Ekipler bir taraftan da el süpürgeleri ile anıt çevresini pırıl pırıl yaptılar.

ANITLAR BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLENDİ
ANITLAR BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLENDİ
ANITLAR BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLENDİ
ANITLAR BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLENDİ