ANKARA KENT KONSEYİ TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile beraberindeki heyet, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın’ı makamlarında ziyaret etti. Ziyarette, Ankara Kent Konseyi'nin gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

05 Haziran 2024 Çarşamba 10:35
ANKARA KENT KONSEYİ TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

Ankara Kent Konseyi (AKK)  ortak akıl ilkesi doğrultusunda ilçe belediye başkanlarını ve Büyükşehir Belediye Meclisinde grubu olan siyasi parti temsilcilerini ziyaret etmeyi sürdürüyor.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile beraberindeki heyet Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın’ı makamlarında ziyaret etti.

YILMAZ: ‘‘ANKARA KENT KONSEYİ OLARAK HAYMANA BELEDİYESİNİN YANINDAYIZ’’

Haymana Belediyesinde gerçekleşen ziyarette AKK Halil İbrahim Yılmaz, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç’a AKK yürütme Kurulu üyeleri ve Çalışma Grubu sözcülerini tanıtarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde elde ettiği başarılardan dolayı Haymana Belediye Başkanı Levent Koç’u tebrik ederek sözlerine başlayan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz; ‘‘Türkiye’de 2005’te başlayan süreç 2006’dan bu yana kanunlaştı, Belediyeler Kanunu’nda var ama Ankara örneğinin bu kadar güçlü olmasının nedeni Büyükşehir Belediye Başkanı’nın o hiyerarşinin dışındaki kentteki bütün dinamikleri kent yönetime katma iradesinden kaynaklanıyor. Bizim 2 bine yakın paydaşımız var ve her kurum, kuruluş bir kişiyle temsil ediliyor. Ankara Kent Konseyi olarak yeni dönemde Haymana Belediyesinin yanındayız’’ dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Halil İbrahim Yılmaz ile beraberindeki heyete teşekkür eden Koç; kırsal kalkınma, peyzaj, çiçekçilik, kaplıca turizmi ve milli mücadelenin dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi konularında her türlü desteğe açık olduklarını dile getirdi.

Görüşme sonrasında Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, Haymana yöresinde yetişen Zarif Akyıldız Çiçeği görselli tablo hediye ederken, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise Gordiyon Antik Kenti ve Arslanhane Camisi ile ilgili bilgilerin yer aldığı eseri hediye etti.

ETİMESGUT BELEDİYESİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyetin sonraki ziyareti Etimesgut Belediyesinde gerçekleşti. Ziyarette Yılmaz, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçiloğlu’nu yerel seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

Beşikçioğlu’na AKK tarafından gerçekleştirilen çalışmaları anlatan Halil İbrahim Yılmaz, yeni dönemde kültür sanat konularında Etimesgut Belediyesiyle birlikte iş birliği yapmak istediklerini iletti.

YALÇIN: “ANKARA İÇİN NELER YAPABİLİRİZ ONU ÖNEMSİYORUZ”

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, bileşenleri ve üyeleri ile birlikte AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın’ı makamında ziyaret etti.

Ankara’nın temel sorunlarını ortak akılla çözmek için güçlerini birleştirmek istediklerinin altını çizen Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Büyükşehir Belediye meclisi sokak hayvanlarıyla ilgili hangi kararı alacaksa bu eller asla aşağı inemez. Tatlar bölgesindeki atık suyu analiz yapsak gittiğimiz felaketi göreceğiz. Yeşil alanların artırılması lazım. Sporu artırmamız lazım. El birliğiyle sorumluluk almamız lazım. Dayanışmayı kolaylaştırmamız lazım. Ortak aklın her alanda çalışması lazım. Milli Mücadelenin karargâhı burası. Yurt dışına çocuklarımız gitmek zorunda kalmasınlar. Bu kente Anadolu’daki öğrencilerimizi getirmemiz lazım. Hepimiz Ankara için buradayız. Ankara’nın bir master planı yok bunun yapılması lazım. Sizinle bir politika belirleyelim gücümüz daha da artıralım. Birlikte kente hizmet edelim. Burada olmak bize güç katar. Tartışmadığımız bir alanımız, yuvarlak bir masamız, kararlar aldığımız bir ortak aklımız olsun. Ortak akılla ortaya başka bir değer çıksın. Bizim partimiz Ankara… Kent Konseyi hesap verebilirliğin sürdürülebilirliğin yeri” derken, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın ise şunları söyledi: “Ben gerçekten ziyaretinizden çok memnun duydum. Ankara Kent Konseyinin bu kadar kapsamlı çalışmalar yaptığını bilmiyordum. Burada o ne yapmış bu ne yapmıştan ziyade Ankara için neler yapabiliriz onu önemsiyoruz. Sonuna kadar da Ankara’ya yapılacak her yatırımın yanında olacağımızı her zaman ifade ediyoruz. Yapılacak ne varsa adım atmaya hazırız. O yüzden bu görevleri yürütüyoruz. Bütün tartışmalarımızın sonucunda Ankara var. Ankara için ne yapabiliriz bizim için önemli olan bu. Biz çalışmak için hazırız.”