Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANKARA KUZUSU VE OĞLAĞI ETİ MARKA OLUYOR

Büyükşehir Belediyesi, kırsal alandaki üreticilerin ürünlerinin markalaşması ve pazarda değerlenmesi için çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir, 2015'de başlattığı "Ankara Oğlağı Projesi"ne, bu yıl "Ankara Kuzusu Projesi"ni de ekliyor.

10 Mart 2016 Perşembe 14:09
ANKARA KUZUSU VE OĞLAĞI ETİ MARKA OLUYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 2015'DE BAŞLATTIĞI "ANKARA OĞLAĞI PROJESİ"NE, BU YIL "ANKARA KUZUSU PROJESİ"Nİ DE EKLİYOR
-ANKARA OĞLAĞI VE KUZUSUNUN ETİ, MARKETLERDE SATILACAK
-KIRSAL HİZMETLER VE JEOTERMAL KAYNAKLAR DAİRE BAŞKANI ÖZGÜR GÜVEN:
-“ÜRÜNLERİMİZDE, BESİN MADDESİNİN TAMAMEN DOĞAL VE SAĞLIKLI BİR ÜRÜN OLDUĞU LOGOSU YER ALACAK”

ankara_oglagi_1.jpgBüyükşehir Belediyesi, kırsal alandaki üreticilerin ürünlerinin markalaşması ve pazarda değerlenmesi için çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir, 2015'de başlattığı "Ankara Oğlağı Projesi"ne, bu yıl "Ankara Kuzusu Projesi"ni de ekliyor.
Ankara’da tarımsal alanda marka potansiyeli taşıyan ürünlerin tespitini yapan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, 2016 yılında bu ürünlerin markalaşması, ulusal ve uluslararası pazarlarda değerlenmeleri için kırsal alanda örgütlü kooperatif ve üretici birlikleriyle aktif çalışmalar yürütecek.
Ürünlerin markalaşmasıyla birlikte, yetiştiricilerin de ürünlerinden daha fazla para kazanma olanağı bulduğunu belirten Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Ankara oğlağının markalaşması konusunda 2015 yılında önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

-“YETİŞTİRİCİLER, OĞLAKLARINA MÜŞTERİ BULAMIYORDU"
Ankara keçisinin, hem Ankara’nın hem Türkiye’nin sembollerinden biri olduğu için bu konudaki projelerin uygulanmasında daha büyük hassasiyet gösterdiklerini belirten Daire Başkanı Güven, şu bilgileri verdi:
“Ankara keçisi, her zaman Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ilgi alanındaydı. Bütünşehir Yasası ile birlikte Ankara keçisi yetiştiricilerine de hizmet verme, onların ürünlerinin markalaşması ve değerlenmesi noktasında projeler geliştirme olanağı bulduk. Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile birlikte Ankara keçisi oğlağın etinin markalaşması hedefinde önemli bir yol kat ettik. Son 4-5 yıldır yetiştiricilerin en büyük problemi, oğlaklarına müşteri bulamamaktı. Bu uygulamalar sayesinde, yetiştiricilerin bu problemi ortadan kalkacak.”
Birlik ve Belediye eşgüdümüyle Ankara oğlağının markalaşması için tanıtım kampanyaları düzenlenerek, zincir marketlerle anlaşma yapıldığını belirten Güven, şöyle devam etti:
“Tüm Türkiye’de satışın gerçekleşmesinde aracı olduk. Bir yandan Ankara oğlağının üstün özellikleri tüketicilere anlatıldı. Yine bu kampanyayla ilk kez Ankara’da lüks restoranlar, Ankara oğlağından yapılan yemekleri mönülerine eklediler. Tüm bu çalışmaları neticesinde, Ankara oğlağı yoğun bir taleple karşılaştı, ürün ciddi bir değer kazandı, yetiştiricinin müşteri bulamama sorunu çözüldü.”

-"ANKARA, KUZUSUYLA DA MARKA OLACAK"
Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, Ankara oğlağı projesinin ardından, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Ankara kuzusunu da pazara çıkararak markalaşmasını sağlayacak.
Özgür Güven, ürünler üzerinde özel logolar olacağını da belirterek, “Ürünlerimizdeki logolar, besin maddesinin tamamen doğal ve doğadan beslenen sağlıklı bir ürün olduğunun belgesi olacaktır. Ankara oğlağında olduğu gibi, Ankara kuzusunda da bir tanıtım çalışması yaparak, bilboard, durak, raket, otobüs giydirme gibi açık hava reklamcılığıyla destekleyecek ve profesyonel bir tanıtım çalışması yürüteceğiz” diye konuştu.

ANKARA KUZUSU VE OĞLAĞI ETİ MARKA OLUYOR
ANKARA KUZUSU VE OĞLAĞI ETİ MARKA OLUYOR
ANKARA KUZUSU VE OĞLAĞI ETİ MARKA OLUYOR
ANKARA KUZUSU VE OĞLAĞI ETİ MARKA OLUYOR