ANKARA, MAKİNELİ KIRKIM EĞİTİMİNİN MERKEZİ OLDU
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk kez düzenlediği “makineli kırkım eğitimleri” ile Türkiye'nin makineli kırkım eğitim merkezi haline geldi. Makineli kırkımın nasıl yapıldığını öğrenmek ve bu konuda sertifika almak için Ankara dışından da kurslara katılanlar oluyor.
08 Nisan 2017 Cumartesi 11:35-TÜRKİYE’DE İLK DEFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN MAKİNELİ KIRKIM EĞİTİMLERİNİN İKİNCİSİ, GÜDÜL'DE DEVAM EDİYOR
-BAŞARILI KURSİYERLERE, KIRKIM MAKİNESİ HEDİYE EDİLECEK
-KIRSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI GÜVEN;
-“TÜRKİYE'DE KIRKIMIN SİSTEMLİ BİR EĞİTİMİ YOKTU. BİZ DE UZMANLARLA , HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE EĞİTİM VERMEYE BAŞLADIK"
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk kez düzenlediği “makineli kırkım eğitimleri” ile Türkiye'nin makineli kırkım eğitim merkezi haline geldi. Makineli kırkımın nasıl yapıldığını öğrenmek ve bu konuda sertifika almak için Ankara dışından da kurslara katılanlar oluyor.
Türkiye'de ilk kez geçen yıl Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Makineli Kırkım Eğitimleri”, bu yıl Ankara'nın Güdül ilçesinden başladı. Farklı ilçelerden çok sayıda katılımın olduğu eğitimlere, Eskişehir, Kırıkkale, Konya gibi komşu iller başta olmak üzere, Türkiye'nin 7 bölgesinden de yoğun talep geliyor.
Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, eğitimleri başarıyla tamamlayan ve Ankara'da yaşayan kursiyerlere, sertifikanın yanı sıra kırkım makinesi de hediye edeceklerini bildirdi.
-“PROJELERLE BİRÇOK İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Güdül'de süren kırkım kursuna katılan kırkımcılarla buluşan Güven, “Değişik projelerimizle, Türkiye'de birçok ilke imza attık. Bunları, sizden gelen ihtiyaçlar üzerine yaptık” dedi.
Ankara'nın, küçükbaş hayvancılığın da başkenti olmayı hak ettiğini belirten Güven, çalışmalarını, bu yönde yürüttüklerini ifade ederek, şunları söyledi:
“Bunun için 3 yıl önce çalışmaya başladık. Çiftçilerimizden, ‘Tiftiğin kalitesi düşük, çünkü kaliteli kırkım yapılmıyor, makineli olursa daha kaliteli olur’ değerlendirmesi geldi. Biz de baktık ki, Türkiye'de kırkımcılığın sistemli bir eğitimi yok. Bunun üzerine, uzmanlarla halk eğitim merkezlerinde eğitim vermeye başladık. Başarılı olanlara kırkım makinesi hibe ettik. Bazı arkadaşlarımız, Yeni Zelanda'dan iş teklifi aldı. Eğitimler sayesinde makineli kırkımda dünya standartlarını yakaladık.”
-ESKİŞEHİR'DEN KURS İÇİN GELDİ
Güdül'de düzenlenen kursa katılan Eskişehirli Kırkımcı İsmail Uca da Eskişehir'de kırkımcılık yaptığını belirterek, “Önceden Büyükşehir Belediyesi'nin eğitimini biliyorduk. Başlayınca da bilmediklerimizi öğrenmek için geldik. Alacağımız sertifikanın uluslararası geçerliliği olduğu için işimize yarayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.