ANKARA TEKNOLOJİ KÖPRÜSÜ’NDEN YENİ YARIŞMA: “SUSTAİN2SOLVE SUMMİT 2024 ANKARA”
Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Sustain2solve Summit 2024 Ankara” konulu “Sürdürülebilirlik Odaklı Girişim Fikri Yarışması”na ev sahipliği yaptı.
31 Temmuz 2024 Çarşamba 13:10Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelen 18-25 yaş arasındaki 60 genç, gruplar hâlinde 48 saat içinde geliştirdikleri projelerini alanında uzman jürilere sundu. Projeleri değerlendirilen ve derece alan birinci, ikinci ve üçüncü gruplar, girişim hızlandırma programına dâhil edildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, girişimcilik alanında fark yaratmak isteyen herkese ilham olmaya devam ediyor.
“Sustain2solve Summit 2024 Ankara” konulu “Sürdürülebilirlik Odaklı Girişim Fikri Yarışması” Dikmen’deki Ankara Teknoloji Köprüsü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Genç neslin; sürdürülebilirliği özümseyip teknoloji ve girişimcilikle
48 SAAT KESİNTİSİZ FİKİR FIRTINASI
Teknoloji köprüsündeki final öncesi etkinliğin online döneminde, 98 farklı üniversiteden 351 girişimci, bireysel olarak takımlar hâlinde programa katıldı. Online kampta dereceye giren 10 takım, yüz yüze finalde Ankara Teknoloji Köprüsü'nde bir araya gelerek 48 saat kesintisiz olarak fikirlerini geliştirmeye devam etti.
Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelen 18-25 yaş arasındaki gençler 2 gün içinde geliştirdikleri projelerini, alanında uzman jürilere sundu. Fikir geliştirme kampı sonunda jüri tarafından seçilen en iyi projeler, hızlandırma programı ile hayata geçirilerek girişimlere dönüştürülecek.
ANKARA FİNALİ BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDE TAMAMLANDI
Sustain2Solve Kurucusu Mehmet Erka Akbulut, “Sustain2Solve üniversite öğrencilerinden oluşan bir topluluk. Üniversite öğrencilerine yönelik girişimcilik organizasyonları düzenliyoruz. 2 yıllık bir proje ve 2. yılını bu yıl gerçekleştiriyoruz. Bu yıl online da tam 98 farklı üniversiteden başvuru aldık ve toplam 50 tane takım bu sürece dâhil oldu. Takımlar online aşamada mentorlar eşliğinde farklı problem ve farklı konularda sunum hazırladı. 400 üniversite öğrencisi online sürecimize dâhil oldu. Online süreçte fikri olan takımlar mentorlar eşliğinde fikirlerini geliştirirken fikri olmayan takımlarda problem tespit ederek o probleme çözüm üretmeye çalıştılar. Toplam 319 tane mentor görüşmesi gerçekleştirdik. Bu gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden sonra oluşan fikirleri jürilerimize sunduk. Ankara finali ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Teknoloji Köprüsü’nün ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Çok büyük katkılar sağladılar bize teşekkür ediyoruz. Büyükşehir mentorları da bize eşlik etti” diye konuştu.
DERECE ALAN GENÇLERDEN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR
Yarışmada derece alan grup temsilcileri elde ettikleri başarıyı şöyle değerlendirdi:
-Nilsu Sevinç (birincilik alan grup temsilcisi): “Takım arkadaşlarımla burada tanıştım. 48 saat boyunca hiç uyumadan hazırlanmamız gerekti. Hem çok yorucu hem heyecanlı bir süreçti. Fikirlerimizin değer gördüğünü ve o fikri geliştirebildiğimizi görmek bize motivasyon kaynağı oldu. Bizim için ortak bir alanda yaşamayı deneyimledik. Hiç dışarı çıkmadık ev gibi oldu burası. Büyükşehire katkıları için teşekkür ediyoruz.”
-Buse Özbek (ikincilik alan grup temsilcisi): “Çok mutluyuz. İki kişilik bir gruptuk. Fikir geliştirme kamplarıyla birlikte ekolojik okur yazarlığı çocuklara öğretmeye dair fikir geliştirdik. Çok fazla bağlantı kurduk. Sürdürülebilirliğe yönelik daha fazla şey öğrendik. Kurduğumuz bağlantılarla büyük etkiler yaratabileceğimizi gördük. Büyükşehir Belediyesi de bize üç öğün yemek sağladı, destek oldu teşekkür ediyoruz.”
-Merve Çetinkaya (üçüncülük alan grup temsilcisi): “Farklı alanlarda kendimi geliştirmek için katıldım. Ben burada olduğum için çok mutluyum ekip harikaydı. Derece almamı herkesi tek tek dinlemeye bağlıyorum. Bana proje en önemlisi network kattı. Bir ekibin enerjisi varsa her şey halloluyor. Güzel oyunlar oynadık fikirler geliştirdik. Mansur Başkan’ın böyle şeylere destek verdiğini biliyordum yakından takip ettiğim birisi. Kendisinin verdiği destekler çok kıymetli. Çok teşekkür ediyorum.”